Виставка “Чотири лапи”: Не викидайте любов, пожалійте хвостатих безхатченків!

Орест Зелений  |  П'ятниця, 2 серпня 2013, 08:14
У Львові, в Палаці мистецтв, що на вулиці Коперника, 17, вчора відкрилась експозиція, присвячена безпритульним собакам та котам. Її мета — проінформувати громадськість про становище безпритульних мурчиків та бровків, а також зібрати кошти на стерилізацію хвостатих, які не мають домівок. Кожен охочий зможе вкинути у спеціальну скриньку, яка стоятиме на виставці, кілька гривень задля доброї справи.
Виставка  “Чотири лапи”:  Не викидайте любов, пожалійте хвостатих безхатченків!

“На експозиції представлено близько шістдесяти п'яти робіт знаних фотохудожників та аматорів, - розповідає Марина Путіліна, організатор заходу, волонтер  Західноукраїнського товариства захисту тварин. - За даними нашої організації, близько вісімдесяти чотирилапих безхатченків раніше мали господарів, проте тим набридло доглядати за “улюбленцями”. А який найлегший шлях позбутися обридлого мурчика чи бровка? Звичайно ж викинути, і діло з кінцем”.

Як розповіла пані Путіліна, господарі хатніх улюбленців, не хочуть їх стерилізувати через якісь міфічні упередження, що це, начебто, погано. Інші виправдовуються, що, мовляв, грошей на цю справу немає. Виставка “Чотири лапи” розповідає про тварин — нещасних, покинутих, хворих, не потрібних безхатченків, яких суспільство чомусь хоче не помічати...     

У  2012 році волонтери організації проводили чотири тематичні виставки. На жаль, відвідувачі не надто сильно пройнялись проблемою безпритульних тварин. Під час останньої виставки минулого року, організаторам вдалося зібрати лише вісімсот гривень. Мінімальна вартість стерилізації однієї тварини — триста п'ятдесят гривень...

Проте зоозахисники не опускають руки, під час цієї ж експозиції їм вдалося  віддати новим господарям трьох безпритульних хвостатих, які раніше чекали своєї долі в одному з львівських  комунальних підприємств. Оскільки на експозиції залишилось місце, організатори вирішили його прикрасити тридцятьма художніми роботами волонтера організація, яка врятувала не одну тварину.  Художниця-волонтерка побажала не називати свого імені, жінка творить картини із шматочків тканини.  Фотовиставка “Чотири лапи” триватиме у Львові до 18 серпня.

Вхід вільний, кожний охочий зможе оглянути експозицію з 10 години ранку до 18 вечора.

comments powered by HyperComments