Як, де і за скільки відпочивається львівським дітям?

Оля Юречко  |  Вівторок, 16 липня 2013, 18:46
Про це сьогодні журналістам на прес-конференції розповідали заступник директора Департаменту з питань освіти, науки, сім'ї та молоді ЛОДА Світлана Книшик, головний спеціаліст управління Держсанепідслужби у Львівській області Ростислав Валовий, начальник Управління освіти Львівської міськради Галина Слічна та головний спеціаліст Управління молоді сім'ї та спорту Львівської міськради Ольга Каспришин.
Як, де і за скільки відпочивається львівським дітям?

Проблема відпочинку та оздоровлення дітей особливо гостро постає у літній період. А зважаючи на її незначне фінансування державою, запитання: як, де і за скільки можна оздоровити міську дитину – особливо актуальне. Львівською владою вжита низка  заходів, які передбачають допомогу батькам у оздоровленні школярів. Як зазначила Світлана Книшик, частина дітей буде охоплена державними програмами оздоровлення, частину зможуть оздоровити батьки, тим же, хто залишиться у місті влітку, запропонована програма культурно-масових та розважально-навчальних дитячих заходів, які допоможуть дітям весело провести час, а батькам спрямувати їх  до цікавих та корисних занять.

Цьогоріч особлива увага буде приділена спортивному розвитку школярів. Так, у віддалених районах міста (Левандівка, Сихів) будуть діяти дитячі літні табори, у яких візьмуть активну участь освітні установи, спортивні організації та секції. За словами організаторів, спортивні табори такого типу допоможуть не лише задіяти дітей на час літніх канікул, але й прищеплять їм любов до спорту та здорового способу життя.

Окрім спортивних канікул, діти зможуть відвідати і цікаві мистецькі заходи, які відбудуться за підтримки Львівського палацу мистецтв. Окрім різноманітних екскурсій, презентацій, мистецьких майстер-класів, дітей вчитимуть грі на музичних інструментах, вокалу, образотворчому мистецтву та мистецтву фотографії.

Окрім школярів, потребу у відпочинку мають і дошкільнята. Більшість львівських садочків через брак коштів та ремонтні роботи закривається на літній період. Дирекції садочків знаходять вихід з ситуації, залишаючи діючою «чергову» групу, організовану для малюків, які не мають змоги залишитися вдома влітку.

Щодо безпеки дітей під час літніх канікул, то наприкінці навчального року в усіх львівських школах була проведені бесіди про техніку безпеки та акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти», під час якої у одній із шкіл Львова рятувальники демонстрували учням, як діяти у надзвичайних ситуаціях та надавати першу медичну допомогу.

 

 

 

comments powered by HyperComments