Демографічний оптимізм. Львівщина в числі лідерів народжуваності

Юлія Миколишин  |  Понеділок, 15 липня 2013, 11:00
З кожним роком мешканців Львівщини меншає а населення старіє - кожен сьомий житель області має більше 65- ти років. Крім того, людей щороку меншає на піввідсотка через високу міграцію. Навіть попри такі не надто оптимістичні дані, загальна демографічна ситуація на Львівщині краща, ніж в середньому в країні.
Демографічний оптимізм. Львівщина в числі лідерів народжуваності

Сьогодні на Львівщині мешкає понад  два з половиною мільйони осіб, а на кожну тисячу жителів народжується 12 дітей. Так, торік в області народилося 30 тисяч 220 немовлят. Разом із тим, щороку населення меншає майже на піввідсотка. Проте місцеві медики сповнені оптимізму. Вони переконані - з часом на Львівщині народжуваність перевищуватиме смертність.

«Львівщина на тлі України приємно відзначається тим, що в нас  один з найвищих рівнів народжуваності. Зокрема, і це зафіксовано у 2012-му році, в нас один з найнижчих в Україні рівнів загальної смертності. Більше того - в нас останні кілька років зменшується смертність населення працездатного віку», - констатує в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ЛОДА  Ірина Микичак.

Тішить медиків і той факт, що кількість переривань вагітності серед молодих дівчат не перевищує  40 на рік – це менше відсотка. За словами ж статистиків, львівські жінки стали народжувати пізніше, ніж 10 років тому – після 25-ти років. 

«Мами дорослішають і в старшому віці народжують дітей. В нас збільшується кількість сімей, в яких народжується 3-тя і 4-та дитина. Це позитивний показник, ми маємо 2012-го року народжуваність найбільшу від проведення перепису 2002-го року», - стверджує  начальник Головного управління статистики у Львівській області Світлана Зимовіна.

 

comments powered by HyperComments