"Карпати" - "Ворскла": Перший біло-зелений млинець – гливкий

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 15 липня 2013, 11:33
Львівські «Карпати» поступилися у стартовому матчі проти полтавської «Ворскли» з рахунком 0:2. Проте до основної команди повернулися двоє зіркових «вигнанців» – Олег Голодюк і Сергій Зеньов.
"Карпати" - "Ворскла": Перший біло-зелений млинець – гливкий

Все  йде  за  рецептом

Перекроєний склад львівської команди у першому своєму матчі мав велике бажання зіграти добре. Значно омолоджений колектив «Карпат» активно розпочав матч. Хоча відчувалося, що гравцям ще бракує зіграності. У діях галичан переважали довгі та середні передачі. Малувато було комбінаційної гри у короткий пас.

Лідер заключної частини минулого сезону львів’ян Павло Ксьонз часто брав гру на себе. Але це у першому таймі мало близький до нульового результат. За такого характеру гри головною зброєю «Карпат» у першому таймі були навісні передачі зі стандартів у виконанні Младена Бартоловіча. Котрий виконував усі стандартні положення у складі своєї команди. Також варто відзначити, що гравці в цьому матчі у зеленій формі регулярно перегравали полтавчан на другому поверсі.

Саме «зелено-білі» першими були ближчі до того, щоб відкрити рахунок у матчі. Але Андрій Ткачук метрів з двох головою не зумів попасти у ворота головою. Після цього моменту «Карпати» більше володіли м’ячем, діяли на правах господарів. І, здавалося, їм вдасться подолати минулорічні проблеми. Та всередині тайму сказала своє слово «молодість» захисту. Савченко не зумів прочитати ситуацію і не встиг підстрахувати своїх центральних захисників. І у боротьбі із півзахисником «ворсклян» Олегом Міщенком відправив м’яч у власні ворота, відкривши таким чином рахунок у матчі.

Окрім цього варто відзначити не надто впевнену гру правого латераля «Карпат» Павла Пашаєва, який не завжди міг владнати зі своїм тезкою Ребенком. І саме останній віддав результативну передачу із володінь Пашаєва. Після цього гра львівської команди зовсім розклеїлася. Попереду небезпека виникали лише після подач Бартуловіча зі штрафних із середини поля. А «Ворскла» досить легко і грамотно захищалася і «перекривала кисень» гравцям атаки «Карпат».

Недодали перцю

Шалений початок другого тайму від «Ворскли» відразу приніс результат. Не перша помилка від Грегора Балажіца призвела до того, що Чеснаком вивів на побачення з голкіпером Ахмеда Янузі. І нападник відправив другий м’яч у сітку воріт «біло-зеленої» команди. Гості у цьому випадку дуже легко пройшли захист «Карпат». Варто відзначити, що у першому матчі захисники львівської команди зробили досить багато помилок, як для одного матчу. Про це зазначив і головний тренер Олександр Севидов.

fckarpaty.lviv.ua

«Карпати» відразу відповіли кількома небезпечними дальніми ударами. Проте їхнім ударам не вистачало точності. Зокрема, в кількох сантиметрах від стійки пройшов удар Олександра Савченка. Після цього «Ворскла» трохи заспокоїла гру, закривши свої тили, і перейшовши на контргру. Після цього львівській команді взагалі складно було проходити захисні редути полтавчан.

За такої гри небезпека біля воріт полтавчан виникала лише після стандартних положень. Але й у цьому компоненті гри гості у другому таймі додали, і передачі з «точки» від Бартуловіча не були такими небезпечними. А «ворскляни» могли декілька разів ще спіймати на контратаці господарів. Спочатку Ребенок пробив вище, а потім у дуже небезпечній ситуації лише неточна передача від Дедечка на Маркоскі знівелювала момент.

У першому матчі позитивне враження залишив Павло Ксьонз. Він загострював гру завдяки своєму дриблінгу та швидкості. На ньому дуже часто порушував правила Ігор Пердута. І львів’яни отримували стандартні положення, що несли найбільшу небезпеку біля воріт гостей.

Не допоміг «Карпатам» і вихід Олега Голодюка. Львівська півзахисник запам’ятався лише небезпечним ударом за меж штрафного майданчика. Та м’яч пролетів вище воріт. Хоча після гри головний тренер похвалив дії Голодюка, але це швидше за все було сказано авансом, аніж об’єктивні дії гравця у цьому матчі. Тому що Олег є важливим гравцем для команди, а у цьому матчі після його виходу на поле малюнок гри біло-зеленої команди зовсім не змінився. А львів’янам потрібно було відіграватися.

На останніх хвилинах Павло Ксьонз міг відквитати один м’яч і вирішити питання, хто найкращий у цьому матчі у складі «Карпат», але його удар із меж карного майданчика заблокували захисники «Ворскли».

Після фінального свистка вболівальники свистом проводжали львівську команду до роздягальні.

Після першого матчу можна сказати, що на Олександра Севидова ще чекає багато роботи з командою. Хоча з бажанням грати і перемагати у гравців «Карпат» все добре. Поки що не вистачає зіграності. Але цей компонент гри приходить із часом.

Олександр Севидов: «Безумовно старт нам не вдався. Не хочу виправдовувати, але було багато помилок у захисті. Хоча ми розраховували, що наші молоді захисники будуть помилятися. І ми вже після першої помилки пропустили. Також відчувалася незіграність гравців. Хоча ми й створили декілька гольових моментів. І я вважаю, що ми хоча б на один забитий м’яч награли. Вболівальникам хотів би сказати, щоб вони набралися трохи терпіння. Тому що потрібно трохи часу, щоб гравці зігралися і показували хороший футбол із позитивним результатом».

comments powered by HyperComments