«Кубок Лева 2013» буде вчити молодь як ганяти по-спортивному

Оля Юречко  |  Четвер, 11 липня 2013, 18:54
«Замість пити пива – гайда ганяти на машинах!» - таке головне (неофіційне) гасло другого етапу автослалому «Кубок Лева 2013», що відбудеться 14 липня у Львові. Як бачимо, свято автомобільного спорту, що розпочалось з минулого місяця фестивалем ретро-авто та доповнилось Міжнародним ралі «Галіція» продовжує ще одна авто-подія, яка, за словами організаторів, буде вагомим внеском не лише в автомобільний спорт України, але й у розвиток здорової та спортивної молоді у Львові.

Про особливості цього заходу на відкритому брифінгу  11 липня розповіли голова правління ГО «Мотор Груп» Юрій Потюк, президент цієї ж громадської організації  Максим Потюк, голова постійної комісії з молодіжної політики, спорту та оздоровлення Львівської міськради  Остап Іваськевич та переможці першого етапу «Кубка Лева» Павло Василькевич та Олексій Виговський.

На початку року організатори заходу презентували перший етап, у якому взяли учать 13 екіпажів. Відвідало дійство понад 2, 5 тис. глядачів, а цього року оглядові майданчики планують прийняти понад 5 тис. шанувальників автослалому. За словами організаторів, головною метою заходу є активне залучення молоді до заняття спортом, зокрема спортивною їздою.

Формат цьогорічного «Кубку» буде дещо змінений: змагання планують поділити на два етапи – боротьба професійних спортсменів та автолюбителів. Власне, для останніх захід передбачає можливість взяти участь у програмі «Драйв вікенд», яка допомагає усім бажаючим прийти у автомобільний професійний спорт.

Як зазначив переможець минулорічного Всеукраїнського змагання з автослалому Олексій Виговський: «Ця програма – найкращий спосіб побороти свої комплекси та побоювання. Вона допомагає удосконалити свої навички водіння і отримати нові відчуття та враження від нього. З іншої сторони – це можливість знайти нових спортсменів – майбутніх учасників змагань з автослалому».

comments powered by HyperComments