У Львові багатодітних матерів вшанували почесним званням „Мати-героїня”

Наталя Істоміна  |  Четвер, 11 липня 2013, 13:01
У Львові 81 багатодітна мама удостоїлася почесного звання „Мати-героїня”. Жінкам, які виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, вручили нагородний лист та нагрудний знак. Крім того за це почесне звання передбачена одноразова грошова допомога у розмірі 11 тис 470 грн.

Із визначною подією матерів привітав Андрій Садовий, міський голова Львова.  „Для нас дуже велика честь сьогодні вручати ці високі поважні звання. Хотів би Вам побажати, щоб Ви всі були здорові, щоб були здорові всі Ваші дітки, щоб Ви були щасливі. Ми дуже горді сьогодні, що змогли вручити Вам ці звання, бо мати сьогодні велику родину - це велика Божа ласка, це дуже велика відповідальність” , - сказав міський голова.

Ситуацію щодо матеріальних виплат багатодітним матерям прокоментувала Наталія Федорович,  начальник управління соціального захисту Львівської міської ради. „Для покращення соціального захисту багатодітних родин управління соціального захисту призначає їм одноразову матеріальну допомогу. Розмір допомоги сім’ям, які мають на утриманні четверо і більше дітей, становить 1000 грн., а для сімей, які мають на утриманні шестеро і більше дітей сума складає 7500 грн. Виплати проводиться один раз на рік із бюджету міста” - розповіла Наталія Федорович.

Щоб отримати офіційне звання „Мати-героїня” слід звернутися у районний відділ управління соціального захисту з таким переліком документів:

- нагородний лист встановленого зразка, в якому в п.13 повинні бути зазначені конкретні заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання, а саме особистий внесок у виховання дітей (4 екземпляри-оригінали заповнені друкованим способом);

- копії свідоцтв про народження дітей, завірені належним чином (по 2 екземпляри);

- витяг з протоколу засідання органу місцевого самоврядування (для непрацюючих жінок), трудового колективу, на яких було прийнято рішення про висунення кандидатури до відзначення (завірений печаткою і підписами);

- копію паспорта (1,2,11 сторінки).

 

 


comments powered by HyperComments