На свято Купала відбудуться „Коралівські вечорниці” - міській молоді про вікові традиції

Наталя Істоміна  |  Середа, 3 липня 2013, 18:08
Гурт автентичної музики „Коралі” розважатиме львівську молодь на свято Купала у рамках дійства „Коралівські вечорниці”. Учасники гурту, окрім традиційних співів та танців, анонсують стрибки через вогнище, вбирання „Купайлиці”, заплітання вінків, запускання їх у воду та інші купальські забави. Свято відбудеться 6 липня за адресою: Львів, вул. Володимира Великого, 2а (ресторан «Гуцульська ґражда»). Вхід безкоштовний.

Гурт „Коралі” є учасником міжнародних фольклорних фестивалів в Україні та за кордоном. У складі колективу актриса Людмила Зборовська, етномузиколог Лариса Лукашенко та фольклорист Галина Похилевич.

Учасниця гурту Лариса Лукашенко розповідає, що  ідея заходу зародилася близько року назад і є спробою представити традиційну, якоюсь мірою сільську культуру, львів’янам та гостям міста.

Мисткиня розповідає, що на вечорницях „Коралі” співають і танцюють разом із гостями, тому виступ не є традиційним, як, наприклад, на концерті. Таким чином учасники гурту намагаються передати традиції, а не просто представити їх. „Наша ідея в тому, щоб передати традиції майбутнім поколінням, щоб нащадки вміли заспівати українську пісню чи затанцювати танець”.

Галина Похилевич, учасник гурту наголошує, що „Коралі” намагаються не модернізувати традиції, а інтегрувати їх у сучасне життя.  „Добре, якщо учасники будуть у вишитій сорочці чи з іншими елементами національного вбрання. Але це не обов’язково. Найважливіше, щоб гості пройнялися провідною емоцією того, що вони українці і що вони є титульною нацією цього міста” – зазначає артистка.

Учасники гурту зазначають, що не зважаючи на те, що найчастіше гостями таких заходів є молодь, вони радо чекатимуть гостей різного віку.

„Коралівські вечорниці”   будуть  тут

guculska-grazhda.lviv.ua

Мета дійства – передати народні традиції львів’янам та гостям міста.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments