Бути мамою не страшно: перший Форум майбутніх матусь у Львові

Наталя Істоміна  |  Середа, 3 липня 2013, 15:10
У Львові вчора відбувся перший Форум майбутніх матусь. Львів'янкам розповідали як бути мамою і не потрапити у полон стереотипів, які змальовують материнство як щось страшне. Програма Форуму передбачала вступне слово Людмили Адамівни Зуб, завідувачки Жіночої консультації 4-ї комунальної міської поліклініки, лікаря-гінеколога, семінар „З турботою до та після народження”, міні-лекцію дитячого стоматолога, боді-арт та майстер клас виробів із натуральної косметики.

 Крім того, програмою заходу був передбачений час, коли учасники форуму мали змогу отримати відповіді фахівців на актуальні запитання.

Виголошуючи вступне слово, Людмила Зуб зізналася, що заздрить вагітним жінкам. Лікар зазначила, що будучи вагітною, вона не мала доступу до такої кількості інформації, як мають матусі тепер. Також Людмила Адамівна звернула увагу присутніх мам на особливості харчування під час вагітності. Лікар стверджує, що 10-12 кілограм нормально набирати за весь період вагітності, а не кожного дня по 10 кг.  Жінка закликає матусь не йти  сліпо за своїми бажаннями, адже твердження про те, що вагітним можна їсти все, що захочеться – лише стереотип.

Ірина Ферко, керівник родинного центру „Ляля До... Ляля По...” розповіла про те, як зрозуміла, що хоче бути перетинальним психологом. Жінка зізналася, що розуміння прийшло після того, як вона почала помічати вагітних жінок у транспорті. Психолог зазначила, що стан вагітності прекрасний, а нове життя розпочинається  з двох смужечок на тесті на вагітність.

Мета форуму – фахово пояснити майбутнім матерям як вони можуть покращити життя своєї дитини ще в зародку, і переконати, що насправді вагітністю варто насолоджуватися. Захід орієнтований на майбутніх матусь, мам і тих, хто планує пізнати радощі материнства. Участь у форумі безкоштовна. Організаторами дійства стали родинний центр  «Ляля До… Ляля По…» спільно із громадським об'єднанням «Самопоміч».

 

comments powered by HyperComments