Давно не ламав голови? Тобі сюди: Львів екстремальний - паркур, брейкданс, стрітбол...

Орися Хом'як  |  Середа, 3 липня 2013, 16:21
Спробувати себе в екстремальних видах спорту разом з професіоналами зможуть усі охочі. Цієї неділі, 7 липня, на площі перед Оперним театром відбудеться найвидовищніша спортивна подія року – Фестиваль вуличних та екстремальних видів спорту «Yarych street fest». Початок фестивалю «Yarych street fest » – о 16.30.

Основою фестивалю є «Street Yarych Fest» – відбірковий чемпіонат із вуличного баскетболу три на три, який входить до Української ліги стрітболу. Учасників поділять на 3 категорії: хлопці старше 18 років, хлопці молодші 18 років та дівчата. Призовий фонд турніру становить 12  тисяч гривень. Переможці візьмуть участь у Чемпіонаті України, що проходитиме у Києві на День Незалежності. Зареєструватися та взяти участь може будь-яка команда.

«Цю концепцію ми почали реалізовувати у Львові три роки тому. Цього року вийшли на всеукраїнський рівень і навіть – на рівень команд СНД.  Ми намагаємося донести молодим людям, що необов’язково витрачати велику суму грошей, щоб займатися у тренажерному залі чи у секціях. Достатньо просто вийти на вулицю, у свій двір, і зіграти у баскетбол або зайнятися паркуром чи стрітворкаутом. Ми прагнемо розвитку цього спорту, щоб молодь займалася, а не вбивала себе алкоголем і тютюном». -- розповідає Іван Попович, організатор «Yarych street fest», студентський мер Львова.

http://cs4226.vk.me

Під час фестивалю  відбуватимуться грандіозні показові виступи та майстер-класи кращих спортсменів Західної України, Росії та Білорусії з parkour, street workout, breakdance. Кожен гість матиме змогу випробувати свої сили та  вміння на брусах, перекладинах, роверах, а також продемонструвати себе у силових та атлетичних конкурсах. Родзинкою фестивалю стануть виступи повітряних гімнастів.

Як зазначили у прес-службі Львівської міської ради, основне завдання, яке  ставлять організатори – заохотити якомога більшу кількість молодих людей до здорового способу життя та цікавих і активних видів спорту.

http://cs421520.vk.me

«Ми завжди з радістю підтримуємо активну і талановиту молодь, яка наполегливо іде до своїх цілей. Нині вуличні екстремальні види спорту здобувають чимраз більшу популярність серед молоді. вважаємо, що таким чином молодь зможе позбутися шкідливих звичок, шкідливого впливу вулиці і тим самим зберегти здоров’я нації. Проведенням цього фестивалю хочемо показати людям, що спорт – це не лише корисна справа, а й дуже захоплива. Він розвиває вольові якості, спортсмен стає наполегливішим і стійкішим і впевнено зможе досягти мети. Ми плануємо і надалі підтримувати такі заходи». -- зазначає Тетяна Руденко, представник  генерального спонсора ТМ «Yarych».

Крім того, протягом фестивалю проведуть кваліфікаційний відбірковий тур «Red Bull King of  the rock». Це одна з найяскравіших подій світового стрітболу в 2013 році. Захід  в Україні щорічний і вже традиційний у Львові. Учасники підкорили понад двадцять країн світу. У неділю, на проспекті Свободи відбудуться відбіркові тури, де кожен спробує вдачу, аби зіграти у фіналі на майданчику «Алькатрас».

Грандіозним шоу глядачів здивують фіналісти програми «Україна має талант» – фрістайлери «Герої майданчиків». Фестиваль завершиться традиційним вогняним шоу.

 

comments powered by HyperComments