Літаки часу: до нас принц прилетів! Переліт маршрутом Лондон-Київ на історичних аеропланах

Юлія Миколишин  |  Понеділок, 1 липня 2013, 18:04
У Львові побували британські авіалюбителі, які приземлились у неділю в міжнародному аеропорту імені Данила Галицького на 29 ретро-літаках. Одним з них керував двоюрідний брат англійської королеви Єлизавети ІІ принц Майкл Кентський. Його Високість очолив делегацію клубу любителів старовинної авіації. Бойову техніку представляли, зокрема, літаки, виготовлені у 30-40-х роках ХХ століття.

З Великої Британії до України делегація авіаторів здійснила переліт на 29-ти літаках різного типу. Серед них 12 є зовсім раритетні, виготовлені ще в часи Другої світової війни. Зокрема, один з кращих радянських винищувачів рідкісний екземпляр Як-3.

До України делегація клубу любителів старовинної авіації прибула для участі у виставці ретро-літаків, що відбуватиметься у Києві, в аеропорту  Жуляни. Львів став першим містом візиту британських авіаторів до України. Діяльність ескадрильї присвячена популяризації авіації.

«Мій літак побудований у 1941-му році, і він літає дотепер. Я його на  ньому літаю вже 40 років. Найдовший переліт здійснив з Лондона до Сіднея – загалом це 32 дні перельоту до Австралії», - розповів про своє захоплення  член Клубу  любителів старовинної авіації «Air  Squadron» Девід Кістер.

Принца Майкла Кентського, який приземлився на швейцарському літаку, зустрічали хлібом-сіллю.  Його високість є видатним Почесним членом британського авіаційного клубу "Air Squadron".  Масштабний показ історичних літаків на землі і в польоті відбудеться у Києві. Крім Львова і столиці, делегація відвідає аеропорти Севастополя та Вінниці. 

 


comments powered by HyperComments