Золото Карпат: Олімпійці заробляють його після перемоги, а чиновники - на "будівництві" об'єктів

Юлія Миколишин  |  П'ятниця, 28 червня 2013, 19:22
«Шансу втрачати не можна, бо він випадає раз на тисячу років», - так про перспективу проведення Олімпіади-2022 в Україні, перебуваючи сьогодні у Львові відгукнувся віце-прем’єр Олександр Вілкул. Високопосадовець з оптимізмом дивиться в літо 2015 року, коли Міжнародний олімпійський комітет (МОК) назве країну, яка прийматиме чергові Олімпійські ігри.

Не зменшує впевненості Вілкула фактично нульова інфраструктура сьогодні та мільярдні витрати в майбутньому. Спеціальний сайт  "про підготовку до подачі заявки України для проведення зимової Олімпіади-2022  в Карпатах"  минулого року наводив слова тодішнього голови Львівської ОДА Михайла Костюка про те, що  для проведення Олімпіади-2022 на Львівщині потрібно 8 мільярдів євро. 

За словами О.Вілкула, центром зимових ігор мав би стати безпосередньо Львів. Якщо б нам дали «добро» у МОК, то поблизу стадіону, спорудженого до Євро-2012,  влада хоч зараз готова розпочати будівництво  "супер-пупер" льодового поля. Далі,  мріє О. Вілкул, необхідно привести до належного стану Карпатський регіон з його лижною інфраструктурою. А там, бідкається кабмінівець, все треба починати з нуля. Проте найважче, вважає він, знайти фінанси на ремонт доріг  –  так, тільки траса Київ-Чоп без особливих труднощів готова  "поглинути"  мільярд  доларів.  

Де  для олімпійців - п'ять кілець,  там  для урядовців - шість нулів

zakarpattya.net.ua

Попри всі перешкоди, віце-прем’єр з оптимізмом дивиться в майбутнє.  «Після Олімпіади-2022 Карпатський регіон буде центром європейського туризму. Найважливіше, що після цього залишиться спадщина… Західній Україні це дає шанс на розвиток інфраструктури, який буває раз на сто або й на тисячу років», - не без пафосу заявив Олександр Вілкул. 

На його думку, головним конкурентом Львова у змаганні за право приймати Олімпіаду-2022 буде Мюнхен. Крім Німеччини,  апетит на майбутні Олімпійські ігри мають також  Норвегія та Польща.

Не зважаючи на серйозну конкуренцію,  у березні Україна подасть заявку до Міжнародного олімпійського комітету з повним комплектом документів. 

Нагадаємо, що в липні наступного року МОК сформує список кандидатів. Цього ж місяця 2015 року буде оголошений переможець.

 

comments powered by HyperComments