Колись Марек Позьняк полював на крокодилів, а тепер «полюватиме» на світлини у Львові

Орися Хом’як  |  П'ятниця, 21 червня 2013, 10:17
21 червня у Львові перебуватиме відомий фотограф із Берліна Марек Позьняк. Він вперше відвідуватиме Україну на запрошення Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України та за сприянням «Радіо «Жешів». Львів’яни та гості міста зможуть поспілкуватись із відомим митцем в одній із галерей Львова.

У  фотогалереї «Світло й Тінь» об одинадцятій годині ранку відбудеться зустріч Марека Позьняка з фотомитцями та журналістами Львова. Після того німецький фотомитець планує прогулятися Львовом та познимкувати місто, його неординарних мешканців та гостей.

За словами Марека Позьняка, це його перший візит до України і він хотів би  зробити щось для молодої української держави. Він мріє про європейський фестиваль фотографії, який би проходив в одній із країн колишнього Радянського Союзу. Пан Марек запевнив, що є відкритим для переговорів щодо українсько-німецької співпраці в галузі культури й мистецтва.

http://www.marekpozniak.de/assets/images/Okladka_Pozniak.jpg

Довідка

Марек Позьняк – відомий німецький фотомитець, який постійно проживає у Берліні. Фотограф має польське походження, з «домішками» української крові. Професор. Темою його дисертації була комп'ютерна графіка. Викладає в кількох університетах.

Мандрівник: його фото виставляються у найбільших фотогалереях світу. Фотографії робить найстарішими камерами. Також пише п'єси та книги. У молодості був мисливцем крокодилів. Марек Позьняк працює зокрема й для зірки італійської кулінарії, відомого  шеф-кухаря Пазоліні – створює ілюстрації його куховарських книг.

comments powered by HyperComments