Перевізники хотіли підвищити тариф за проїзд, а напросились на рейд ДАІ

Юлія Миколишин  |  Середа, 19 червня 2013, 11:45
На Львівщині інспектори ДАІ виявили понад тисячу порушень водіями автобусів. Цифра чималенька, зважаючи, що перевірка тривала менше місяця. Традиційні «гріхи» шоферів – це відхилення від маршруту, перевезення пасажирів понад норму та порушення правил зупинки чи стоянки.

Не встигли перевізники голосно заявити про себе наміром підвищити тарифи,  як на їх голову звалилась неприємність нічим не менша, аніж ями на дорогах – перевірка з ДАІ. Правоохоронці перевіряли все – від дотримання водіями правил дорожнього руху, до справності авто. Більше того, водії були змушено навіть «дихати в трубочку».

 За результатами рейду,  даївці забили на сполох через велику кількість несправних маршруток - менш ніж за місяць інспектори ДАІ перевірили понад 2 тисячі автобусів. І понад дві сотні з них були несправними. Причому, ганджі серйозні і загрожують не менш серйозними ДТП. Як з’ясувалось,  львівські водії полюбляють виїжджати на маршрути з поломками гальм та рульового керування. Окрім того, більше 30 маршруток мали заблокований аварійний вихід, майже стільки ж виявили незаконно переобладнаних. Недарма у львівському транспорті частенько можна почути репліки: «Водій, ви що, рогату худобу везете?» чи «Везе не людей, а дрова». Переобладнані маршрутки можуть не мати навіть поручнів, не говорячи про такий комфорт як люк чи вікна, які можна відкрити.

Даївці також перевіряли, чи дбають керівники автотранспортних підприємств про безпеку пасажирів. Як наслідок, 56 директорів АПТ «покарали гривнею».  За час перевірки правоохоронці виявили також понад тисячу порушень правил дорожнього руху водіями автобусів. Зафіксували більш ніж 80 фактів перевищення швидкості.

 Трапився працівникам міліції і один водій маршрутки, що кермував «під мухою». Під час перевірки інспектори ДАІ помітили також і порушення ліцензійних умов перевізниками. Окрім того правоохоронці оглядали зупинки громадського транспорту,

з’ясовуючи чи відповідають вони усім вимогам.  Як з’ясувалось, понад 60 % зупинок громадського транспорту не відповідають стандартам.

За виявлені недоліки оштрафували 7 керівників комунальних та  дорожніх підприємств, а 38-ми скерували приписи з вимогами до облаштування зупинок.

comments powered by HyperComments