Фестиваль «Lviv International»: свято тисяч таких собі цікавих людей

Ольга Телипська  |  Вівторок, 18 червня 2013, 15:28
Тільки один день – 23 червня (неділя) – у Львові проходитиме фестиваль «Lviv International», метою якого є ознайомити львів'ян та гостей міста із культурними традиціями народів світу і головне – пропагувати українські звичаї. Організатором акції є міжнародна молодіжна організація AIESEC. Місце зустрічі: Львів, вул. Валова, площа перед Музеєм Ідей Початок фестивалю об 11.00

Про це йшлося сьогодні, 18 червня, у Львові на прес-конференції координатора проекту «Lviv Internatonal» (голова організаційного комітету) Андрій Швець, віце-президента із зв'язків з громадськістю міжнародної молодіжної організації AIESEC  Владислава Лук'яненка.

Отож, нас очікують цікаві імпрези: іноземні волонтери представлятимуть свої країни, а ми їм оповімо про наш дивовижний край! Ряд майстер-класів, куштування  смаколиків різнонаціональних страв, вистави-дійства в національному одязі, флешмоби, хепенінги, буккросинг, handmade ярмарок, фотоконкурс, географічні конкурси, вікторини, квести та інші дивацтва.

Зрештою, організатори фестин, кажуть що активізують кожного з учасників, зроблять подію яскравою і насиченою, і, головне – зададуть колоритний настрій.

Обіцяє здивувати своїми перформансами відомий львівський Еко-театр «Wind of change», особливістю якого є пошук нових форм вираження своїх думок, тем і текстів, які є актуальні для молоді і надихають на позитивні зміни в особистому та суспільному житті. У сутінках ночі потішить око та душу Fire-show від школи вогню «Opossums».

Окрім того, в рамках фестивалю культур «Lviv International» буде проводитись фотоконкурс на теми «Україна» та «Світ». Переможці найкращих фотографій отримають цікаві призи, серед яких,  для двох  у номінації «вибір фотографа»:

- сертифікат від Фотошколи «Студія 111» на 10 занять курсу підготовки фотографів або 5 занять Літньої Фотошколи – 111

- сертифікат на фотосесію від «Студії 111».

У номінації «вибір організаторів фестивалю»: 2 квитка в кінотеатр «Планета кіно ІМАХ» на будь-який фільм. Подарунки від іноземних стажерів отримають переможці у номінації  «вибір учасників».

 «Lviv International» складатиметься із 3-х частин:

–    представлення світових культур;

– представлення української культури;

– концерт.

Завершиться фестиваль вечірнім концертом, на якому матимемо змогу почути: фольк-рок-гурт «Морелі», етно-гурт «Ойкумена», «Навиворіт», «No Limits», «FireJam», «Con-trust». Хедлайнерами стануть рок-гурт «Дикі серцем» та «Один в каное», останні до речі, цікаво себе презентують: ««Lviv International» , які намагаються грати шось просте і зрозуміле, шоб зайвий раз не подразнювати слухові рецептори слухачів, саме так говорять по себе члени гурту». Як на мій погляд, родзинкою концертної програми стане виступ «Freddy Marx Street» під звуки акустичної гітари, який вражає своєю щирістю та легкістю, і говорить про себе так: «Я б не сказав, що я на гітарі добре граю. Просто розповідаю історії, переповідаю їх в римованій формі».

Метою фестивалю культур «Lviv International» є створити атмосферу відкритості, усвідомлення єдності в глобальній системі та ідентичності кожної культури, ознайомлення та заохочення до пізнання інших культур, до подорожування. Акція прагне заохотити учасників дійства поділитись своєю мрією та зробити перший крок до її здійснення, долучившись до спільного заповнення «Глобусу мрій», тому  і проголошує – змінимо себе і змінимо світ!

 

comments powered by HyperComments