Фестиваль «Львів на тарілці»: смачне життя як воно є

Ольга Юречко  |  Вівторок, 18 червня 2013, 13:44
За кількістю фестивальних дійств зі Львовом можуть конкурувати багато міст України. Однак в оригінальності своїх фестивальних ідей місто Лева – поза конкуренцією. Підтвердженням цьому є Другий гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці», що відбудеться 28-30 червня. Задум фестивалю – представити широкому загалові багату ресторанну культуру міста з одного боку, а з іншого – організувати співпрацю місцевих виробників та ресторанів.

Цьогоріч гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці» відкриє особлива Гала-вечеря під відкритим небом, яка розпочнеться о 19.00 на вул. Коперника, 15. Організатори заходу планують розмістити за столом до 300 львів’ян та гостей міста, яких пригощатимуть найкращі шеф-кухарі Львова. Спеціально до свята буде розроблене меню оригінальних страв за особливими рецептами. Гості фестивалю матимуть змогу скористатися гастрономічною мапою Львівської кухні, яка поєднає ресторани та кав’ярні міста.

Продовжить гастрономічний фест Ярмарок-презентація страв львівської кухні, що відбуватиметься на північній стороні площі  Ринок. Саме тут впродовж усього фестивалю кожен зможе насолодитися найсмачнішими традиційними стравами та напоями Львова: кавою, варениками, сирниками, струдлями. До речі, окрім львівських виробників, цього року на ярмарку будуть виробники Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, що представлять великий вибір сирів, соків, меду, трав’яних чаїв. Усі ці смаколики можна буде не лише спробувати, але й прикупити додому.

Родзинкою свята стануть різноманітні кулінарні майстер-класи під відкритим небом доповнені презентаціями відеоматеріалів з історії Львівської кухні, фотопоказами та музичними виступами львівських гуртів. Традиції, музика, страви та щира атмосфера «смачного» Львова у ці дні задовольнить найприскіпливішого гурмана. Поспішаймо «посмакувати» Львовом!

comments powered by HyperComments