Ретро-перегони «Leopolis Grand Prix»: красиво наздогнати Львів 1930-х

Орися Хом’як  |  Понеділок, 17 червня 2013, 22:48
У Львові з 21 до 23 червня відбудеться фестиваль ретро-автомобілів «Leopolis Grand Prix». Перегони відбуваються у нашому місті уже вчетверте, однак цього року організатори обіцяють рекордну кількість учасників – 120, окрім того, тематика фестивалю – стилізація перегонів тридцятих років минулого століття.

«Фестиваль ретро-автомобілів показуватиме свої головні атракції на проспекті Свободи. Три дні тут «житимуть» понад сто автівок, які будуть доступними для відкритого огляду. Окрім авто, на експозиційному майданчику будуть і 25 мотоциклів».-- розповіла Юлія Стефанюк, голова оргкомітету

На майдані ж перед Оперним театром збудують павільйон площею понад 1700 метрів квадратних. На цій територіальній частині заходу відбуватиметься презентація авто та гратиме "Гран Прі оркестр".

Не менш насиченою буде і вечірня програма. У павільйоні  проходитиме батярська вечірка та командорський бал, головою якого буде Василь Ростоцький, п’ятиразовий чемпіон України з ралі.

У суботу глядачі зможуть переглянути пряму трансляцію із стилізованих перегонів тридцятих років на трасі «Львівський трикутник» (вулиці Вітовського – Стрийська - Гвардійська). Цього ж дня вперше буде побудовано трибуну для глядачів на 500 місць, на вулиці Вітовського. Що ж до перегонів, то у них братиме участь понад сотня машин, відбудеться десять заїздів. У перегонах приймуть участь команди з України, Польщі, Чехії та Латвії. Кожен заїзд їхатиме 5 кіл трасою, переможця визначать у кінці дня. Переможці заїзду отримають сертифікат на проведення вік-енду у Львові.

Організатори  розповіли, що для підтримання особливої атмосфери 30-х років небезпечні місця на перегонах будуть обгороджені…мішками з піском, як то робили свого часу.

Не перегонами єдиними тішитимуть організатори вибагливе глядацьке око. На проспекті Свободи відбудеться презентація ретро-машин та ретро-спецтехніки 50-х років минулого століття. Найстарішим авто на фестивалі буде  "Brush"  1911 року.

Для учасників та гостей фестивалю буде створена спеціальна карта з найцікавішими місцями та програмою заходу. Її  роздаватимуть волонтери впродовж усіх днів фестивалю.

Водночас, організатори попереджають, що рух на проспекті Свободи у фестивальні дні буде перекритим.

           

           

 

 

comments powered by HyperComments