Півтора кілометра доброти: «Альфа Джаз Фест» - для всіх грає, а для діток ще й бігає

Орися Хом’як  |  Неділя, 16 червня 2013, 16:18
Благодійний забіг «Джазова миля» провели у рамках міжнародного музичного фестивалю «Альфа Джаз Фест 2013». Учасники мали подолати відстань від Оперного театру до пам'ятника Адамові Міцкевичу, усього – півтора кілометри. Мета фестивалю – пропагування здорового способу життя та благодійність. Саме на благодійні внески бігунів організатори придбають музичні інструменти для дітей-сиріт та будинку дитячого типу.

… До старту ще зо півгодини, реєстрація учасників ще не розпочалась, однак біля столика організаторів уже чимала черга охочих спробувати свої сили у благодійному забігу та, звісно ж, допомогти діткам. Серед бігунів можна побачити і десятирічних дівчат, і сивочолих чоловіків, і молодих людей з дуже навіть непоганою фізичною підготовкою. Реєстрація уже відкрилась і хто вже встиг її пройти, відходять у бік, починають розминатись перед забігом, інші ж – поки що вистоюють у черзі. Вервечка бажаючих пробігти благодійний марафон з кожною хвилиною лише збільшується, волонтери тільки й встигають записувати все нових та нових учасників пробігу.

«Цією акцією ми намагаємося привернути увагу громадськості до проблем дітей-сиріт, -- розповідає Олена Михалевич, координатор проекту «Detdom.info». -- Кожен  зареєстрований учасник пробігу має можливість вкинути у скриньку пожертв суму, яку ми потім витратимо на придбання музичних інструментів  для Бориславської санаторної школи-інтернату та Дитячого будинку сімейного типу родини Ярош. До слова, будинок функціонує із 2006 року і нині у ньому проживають дванадцять діток».

За словами пані Михалевич, організатори планують придбати цимбали для Дитячого будинку сімейного типу та гітари і мікрофони для Бориславської санаторної школи-інтернат.

«Бігуни мають подолати півторакілометрову дистанцію, від Оперного театру до пам’ятника Адамові Міцкевичу і назад, -- продовжує розмову Олена Михалевич. -- Цей захід ми афішували на сайті нашого проекту, а також роздавали флаєри під час «Альфа Джаз Фест 2013».

…34-річна киянка Анна бере участь у благодійному пробігу вперше. «Приїхала до Львова на музичний джазовий фестиваль, а друзі запропонували ще й взяти участь у забігу. Я й погодилась. Як бачите, я то є, а знайомі після вчорашнього джазового святкування досі відсипаються». -- сміється жінка.

… Охочих зареєструватись та пробігти «Джазову милю» так багато, що організатори вирішують відтермінувати забіг ще на десяток хвилин. Поки запізнілі реєструються, більшість уже на площі перед львівським Оперним театром бере участь у масовій розминці та конкурсах. До прикладу, дівчата крутили хула-хуп на одній нозі, а іншу намагались підняти якнайвище. Перемогла та, яка у цій воістину акробатичній позі протрималась найдовше. Для хлопців завдання було трохи легше – відтискання від землі. Перше місце здобув молодик, який відтиснувся аж п’ятдесят раз. Усі учасники отримали пам’ятні значки, а переможці – фірмові футболки із символікою джазового фестивалю.

… Розминка завершена, м’язи у всіх учасників розігріті, зареєструвались усі охочі, а це – понад триста учасників, тож ведучий ознайомлює бігунів із сюрпризами на дистанції. Перша перепона – лабіринт з турнікетів, який треба або проскочити, або… переповзти, чи й узагалі змести зі свого шляху, все залежить від того, кому який трюк фізична підготовка дозволить. Наступний каверз – «джазовий автобус». Потрібно вскочити в одні двері, вибігти в інші, і не знести при цьому голови конкурентам. Третя перешкода носить символічну назву «нотний стан». Учасникам потрібно було перелізти через великий, у розмір людини, імпровізований нотний стан. Ну і на завершення, за декілька десятків метрів від фінішу – арка з дощу, яка і освіжить бігунів перед перемогою.

… «Один, два…, п’ять… Старт!» -- вигукує ведучий,  і учасники зриваються з напруженої пози і мчать за перемогою.

Першим прибігає хлопець. Його відрив від решти бігунів на стільки великий, що організатори сумніваються чи всю дистанцію пробіг юнак. Так і є, бігун трохи наплутав і створив власний «ексклюзивний маршрут». Через деякий час, фінішує переможець, за ним і з невеликим відривом добігають учасники, які посядуть друге та третє місця. Ще зо п’ять хвилин чекаємо, коли фінішну пряму перетне останній бігун «Джазової милі» і просуваємось до сцени, де відбувається нагородження переможців.

Хлопець, який прибіг найшвидше з усіх, от тільки вибрав власну дистанцію – Влад Руденко, номер учасника – 36, третім фінішував Віктор Рондичин, під номером 41, друге місце посів Павло Лара. Ну, а на перше місце почесного п’єдесталу став Віктор Джо, його «бігунський» номер – 15. Вітаємо переможців і всіх учасників, які допомогли благодійній меті!

           

           

           

 

comments powered by HyperComments