До храмів за "добром": дев'ятикласники крали в церквах пожертви людей

Юлія Миколишин  |  Четвер, 13 червня 2013, 20:49
На Стрийщині правоохоронці затримали банду з трьох дев'ятикласників, що грабували церкви. Проникали злодюжки в храми здебільшого через вікна, через них і виносили пожертви. Впіймати неповнолітніх лиходіїв міліції допомогли городяни, які стали свідками злочину. Підлітків підозрюють в щонайменше 10-ти церковних крадіжках.

Шукати церковних крадіїв у місті Моршині почали після грабунку місцевого храму Покрови Божої Матері. Про злочин правоохоронців повідомив отець настоятель храму після того як вранці прийшов в святиню. «Було вибите скло, розбита скарбонка, де були пожертви на храм і в нас була друга скарбонка, де збирали на прикраси храму. Вона теж була розбита. В одній із скарбонок не було грошей. В іншій було до 1000 грн.», - розповідає настоятель Храму Покрови Божої Матері о. Йосип.

З того часу міліція взялася за пошуки крадіїв. Та впіймати їх ніяк не вдавалося. Злодюжки припустили помилки, коли знову повернулися поживитися до церкви Покрови Божої Матері. Одного з лиходіїв побачив городянин, який і зателефонував в міліцію.

Першими на виклик приїхали працівники держслужби охорони, які патрулювали поруч. Вони побачили, як втікачі заховалися в дерев’яні споруді поблизу церкви. Потім правоохоронці знайшли ще двох злодюжок. Ними виявилися троє дев’ятикласників з Стрия. Міліція каже, що хлопці у цьому ділі не новачки – за попередньою інформацією вони причетні до десяти крадіжок церков в місті Стрию та Моршині. За фактом правоохоронці відкрили карне провадження.

До слова, з початку року на території Львівщини було зареєстровано понад 20 крадіжок із церков. Найбільше подібних "сакральних" злочинів скоєно на території Стрийського, Жидачівського та Червоноградського районів. 

comments powered by HyperComments