Миколаїв, Львівщина, продаж Батьківщини вроздріб

Юлія Миколишин  |  Субота, 8 червня 2013, 16:09
Економічна криза атакує, відтак, і розміри хабарів ростуть як гриби після дощу. Яскравий приклад тому – апетити керівництва маленького райцентру Миколаїв, що на Львівщині. Учора керманича цього міста та двох чиновників затримали на гарячому під час отримання мільйона гривень. Про це сьогодні повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Як з’ясувалось, загальна сума хабара мала становити близько 2 млн. грн, а під час затримання посадовці отримували першу його частину: мер Миколаєва Ігор Хімчак, а також його поплічники – два заступники та керівник аукціонного центру  вимагали ці гроші за землю.

«У таку суму останні оцінили своє сприяння комерційній структурі у викупі земельної ділянки під будівництво ливарного заводу, надання переваги під час проведення аукціону із зниженням самої вартості землі та зменшенням у подальшому удвічі інвестиційного внеску до бюджету міськради. 6 червня, під час одержання чергової частини вказаної суми в розмірі одного мільйона гривень, посадових осіб затримали правоохоронні органи», - повідомляє прес-служба прокуратури. Наразі взяті на гарячому утримуються за гратами.

Чи то правоохоронці «роззули очі», чи то хабарники знахабніли, але тільки за цей тиждень – це вже друга успішна операція правоохоронців Львівщини. Нагадаємо, кілька днів тому за вимагання 271 тис. доларів затримали 34-річного депутата однієї із сільських рад Львівщини.

Той вимагав гроші в бізнесмена нібито за вирішення справи щодо зміни цільового призначення земельної ділянки площею 6 га.

Відео отримання хабаря мером Миколаєва.
 

comments powered by HyperComments