Хочеш побачити романтичне місто Лева всього за півтори тисячі гривень? Заходь до ЖЕКу, бери мітлу

Орися Хом’як  |  Четвер, 6 червня 2013, 12:36
Львівські ЖЕКи шукають кадри. Найбільше львівські комунальні підприємства (ЛКП) потребують двірників, майстрів з ремонту, слюсарів-сантехніків, столярів, малярів, електриків, покрівельників та електрогазозварювальників. До підбору персоналу комунальним підприємствам долучилась і Львівська міська рада.

Відтепер перелік усіх вакансій ЛКП можна знайти на офіційному сайті міської ради www.city-adm.lviv.ua .
«Місто потребує кваліфікованих працівників комунальної сфери. До нас часто звертаються львів’яни зі скаргами щодо неякісної роботи працівників ЛКП. – пояснює начальник відділу кадрів Львівської міської ради Галина Бордун. – Робітничі професії, на кшталт столярів та мулярів є не популярними серед львів’ян, які шукають роботу. Цей факт підтвердив травневий Ярмарок вакансій, де за півтори години було подано лише п’ять заявок на роботу у комунальне підприємство».
За словами пані Бордун, міська рада хоче популяризувати робітничі професії ЛКП серед студентів ВИШів старших курсів. Молодь, яка зголоситься на час літніх канікул на роботу у ЖЕКи, буде зарахована у штат офіційно.
«Середня зарплата працівників комунальних підприємств коливається у межах 1500-1700 гривень. – розповідає директор ЛКП «Вулецьке» Роман Гавчак. –  Нині 33 із 45 ЖЕКів Львова потребують працівників. Відкритими є 128 вакансій. Найбільше потрібен персонал Галицькому району міста – 38 вакансій, найменше Сихівському – усього 7».
Як розповів пан Гавчак, найбільш потрібні львівським ЛКП двірники, їх заробітна плата нині становить 1355 гривень. Це, до слова, на 100-150 гривень більше, аніж минулоріч. Зарплата невелика, зізнається Роман Гавчак, та й графік роботи не для ледачих, у літній період двірники працюють з шостої до дев’ятої ранку, а далі з четвертої до шостої вечора, зимою ж працівники прибирають вулиці із сьомої до десятої ранку та з тринадцятої до п’ятнадцятої.
До слова, середній вік львівських двірників становить п’ятдесят років. Ну не хоче молодь із дипломом про вищу освіту вулиці підмітати за тисячу з гаком гривень.
Тим не менше, слідом за двірниками, керівництво комунальних підприємств очікує майстрів з експлуатації житлового фонду та майстрів з поточного ремонту. Потрібні ЛКП і слюсарі-сантехніки та сажотруси, їх зарплата дещо більша, аніж у двірників, – 1525 гривень.

 

 


 

 

 

comments powered by HyperComments