Видана книга про дипломатичний Львів «Leopolis Сonsulari»

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 4 червня 2013, 17:55
Дипломатія у Львові має давню історію. Колись у цьому місті були консульства навіть Перу, Венеційської республіки та Японії. Перші згадки про дипломатичних представників у Львові сягають ще 17 століття. Ці маловідомі сторінки Львова відкриває читачеві книга «Leopolis Сonsulari», представлена сьогодні у Палаці Потоцьких.

Безліч архівних документів та світлин, що друкуються вперше, за чотири роки роботи упорядників втілилися в унікальне видання. Книга «Leopolis Сonsulari» складається з двох частин – історія консульств у Львові до 1939 року та їх діяльність уже в часи української незалежності..

Сотні унікальних матеріалів зібрали науковці, представники дипломатичного клубу Львова та Міністерства закордонних справ. Робота велась в архівах, музеях, у наукових відрядженнях, деякі документи надані послами України у різних державах. І за чотири роки у світ вийшла книга, яка відкриває досі невідому сторінку в історії міста. Львів завжди був дипломатичним центром. Тут були консульства країн, яких вже й немає на карті. А перші спогади про закордонних представників у Львові сягають ще 17 століття.

 

www.radiosvoboda.org

 

Цікавою ця книга є не лише для вузького дипломатичного кола, але й для пересічного читача. З неї можна дізнатися про культурні, політичні та соціальні зв’язки Львова того часу.

Більшість знайдених  документів друкуються вперше. Книга видана накладом у 1200 примірників і вже незабаром з’явиться у крамницях.
 

comments powered by HyperComments