За місяць Львів перетвориться на джазову столицю України

Юлія Миколишин  |  Четвер, 16 травня 2013, 11:38
13 червня тут стартує третій Alfa Jazz Fest. Організатори кажуть — як за кількістю гостей, так і за презентабельністю виконавців, він стане найбільшим за попередні роки. Одразу на кількох сценічних майданчиках виступатимуть найвідоміші джаз-мени світу. Серед них і живі легенди. Зокрема, володар премії «Греммі» Боббі Макферрін.

Музичне дійство у Львові триватиме чотири дні: з 13 до 16 червня. За цей час концерти дадуть близько сотні виконавців. Щоби львів’яни та гості міста могли максимально насолодитися джазом музика звучатиме не тільки впродовж кількох днів, але й з різних майданчиків: на площі Ринок, подвір’ї палацу Потоцьких та в Парку культури, де розташується головна сцена. Вона вмістить до трьох тисяч меломанів.

«Важко було зробити так, щоби люди встигали на всі концерти. Це є схема будь-якого великого фестивалю. Треба бігати, треба намагатися встигнути, але накладки можуть бути з цим нічого не поробиш – це проблеми фестивалів, які йдуть водночас на різних сценах. Але, ті хто робив сітку фестивальних концертів дбали про те, щоб люди намагалися встигнути у різних кутках», - розповідає  творчий куратор фестивалю  Alfa Jazz Fest  Олексій Коган.

До Львова виконавці джазу приїдуть з Америки, Німеччини, Ізраїлю, Австрії, Швеції, Польщі, Норвегії та Росії. Присутність деяких з них на фестивалі, переконані його організатори, це справжня подія. Їхня популярність добре простежується через продаж квитків на головну сцену. При ціні від 200 до 800 гривень їх практично уже розкупили.   

comments powered by HyperComments