Дев'яте травня по-львівські: маленькі вистави для своїх

Юлія Миколишин  |  Четвер, 9 травня 2013, 16:54
До обіду у всіх місця, до яких звикли приходити львівські ветерани – Марсове поле та Пагорб Слави нічого надзвичайного не відбувалось. Ветерани та прихильники Великої вітчизняної несли квіти, представники «Свободи» патрулювали, аби радянська символіка не замайоріла на горизонті, а правоохоронці стежили за тим, аби праві і ліві не зчинили бійку.

До речі, напередодні Львівська міськрада (ЛМР) скерувала позовну заяву до суду з вимогою заборонити проведення акцій 9 травня у Львові, окрім тих, що передбачені як офіційні заходи. Суд задовільнив вимогу ЛМР – жодних масових заходів 9 травня.
Проте червоний прапор у Львові таки було розгорнуто - на Марсовому полі. Спочатку його розгорнули буквально на дві хвилини перед камерами російських журналістів. Це зробила група старших людей на чолі з головою львівської організації Прогресивної соціалістичної партії України Олександром Покровським.
Трохи пізніше, на Пагорбі Слави жінка для тих же російських ЗМІ розгорнула червоний стяг. Невідома, яка представилась журналістом агенції журналістських розслідувань «Галицький яструб», розстелила прапор на кошиках з квітами біля пам’ятника Невідомому солдату. Прапор забрали депутати-свободівці ЛМР.
Тим часом, на тому ж Пагорбі Слави у Львові двоє чоловіків розгорнули плакати «Москалі, go home» та «Геть, вбивці». Ці ж чоловіки побували і на Марсовому полі. Плакати розпалили суперечку навколо теми Другої світової. Все б закінчилось кулачними боями, якби не втрутились бійці спецпідрозділу «Грифон».
 

comments powered by HyperComments