Діалоги вільних європейців: На користь громаді у Львові зустрінуться єпископи, муфтії, рабини

Понеділок, 6 травня 2013, 00:44
7 травня у Львові відкриють Центр міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас». Відтак, робота Центру полягатиме у спільній роботі представників різних конфесій та релігій над різноманітними соціальними проектами. Відкриття Центру «Лібертас» відбудеться у міській Ратуші за участі єпископа Фрібурга, Лозанни та Женеви (РКЦ) Чарльза Морерода, президента Міжнародної Федерації Католицьких Університетів Антоні Чернери, директора Центру Міжрелігійного Порозуміння рабина Джека Бемпорада.

Окрім того, спеціальними гостями церемонії відкриття будуть Муфтій України шейх Ахмед Тамім та керівник відділу зовнішніх зв`язків Духовного управління мусульман України Аль-Халавані Хусамеддін.

В подальшому ж практична роль Центру полягатиме у заснуванні у Львові різноманітних програм для осіб старшого віку, дітей-сиріт, а також для жінок, які зазнали насильства. Ініціатори створення «Лібертас» прагнуть залучати до своїх проектів представників різних конфесій, церков, релігій.

«Ми організовуватимемо різні програми, спрямовані на молодь. Хочемо, приміром, проводити щорічний Фестиваль релігійної музики Східної Європи у Львові. Також ми будемо організовувати різні виїзні тренінги для нашої молоді у країни Західної та Східної Європи для того, щоб вона ознайомлювалися з тим, як живуть спільноти людей різних релігій та конфесій», - розповів Тарас Дзюбанський, голова Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас» у Львові.

Довідка:

ГО Центр міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас» (Libertas) діятиме у Львові з метою розвитку академічного діалогу між представниками Церков та релігійних рухів на місцевому та міжнародному рівні. В академічній сфері центр організовуватиме конференції, семінари та лекції, з метою дослідження та вивчення міжконфесійної та міжрелігійної тематики та проблематики та ознайомлення з ними суспільства. На практичному рівні представники центру реалізовуватимуть соціальні проекти за участю представників та членів різних конфесій та релігій заради імплементації спільних людських цінностей, духовної культури, поваги, толерантності в суспільстві. Застосовуючи наукові методи та інноваційний спосіб мислення в царині міжконфесійного та міжрелігійного діалогу, центр спрямовуватиме свою діяльність на встановлення зв’язків між зацікавленими сторонами в сфері академічного вивчення феноменології діалогу, поваги, порозуміння та співпраці в соціальних проектах.

Контакти: [email protected], тел.: 067 88 32 009.

comments powered by HyperComments