Львівській національній галереї мистецтв присвоїли ім’я її колишнього директора - Бориса Возницького

Юлія Миколишин  |  Вівторок, 16 квітня 2013, 19:33
Відповідний наказ напередодні видало Міністерство культури. У галереї таке рішення називають символічним - адже саме сьогодні колишньому її директору виповнилося б 87 років. За рік після смерті «хранителя музеїв» Львівська галерея мистецтв планує видати першу книгу пам'яті про нього. У виданні буде понад 40 спогадів відомих культурних та громадських діячів, друзів Героя України.

Сьогодні ж, з нагоди дня народження Возницького, відкриється виставка «Французька графіка із фондів Львівської національної галереї мистецтв»

Нагадаємо, у травні минулого року директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький загинув у ДТП. Його називали ангелом – охоронцем культурних пам’яток. Лише за неповними підрахунками, Борис Возницький і його співробітники врятували близько 36 000 раритетів, сумарна вартість яких – близько 17 мільярдів євро.

Зрештою, саме Возницький відкрив світові генія барокової скульптури Іоана Пінзеля, роботи якого щойно повернулися з Лувру. Львівську галерею та понад двадцять її філій він наповнив рідкісними шедеврами українського і світового мистецтва.

Майстер І.Пінзель. «Жертвопринесення Авраама»

Крім того, в Україні запровадили премію імені Бориса Возницького «За вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи».  

 

comments powered by HyperComments