Україну на чемпіонаті світу з приготування кави представлятиме львів'янка
«Бариста — це спеціаліст з виготовлення кави на еспресо-машині, — пояснює національний координатор з проведення кавових чемпіонатів Сергій Дорохов. — Хороший бариста добре розбирається в кавових зернах, сам їх обсмажує, володіє мистецтвом лате-арту — створення візерунків на поверхні капучіно. Кожному учаснику дається 15 хвилин, за які він має приготувати кілька напоїв, зокрема свій фірмовий».
Переможцем змагань стала Наталія Остапюк з львівської кав'ярні «Світ кави». Вона буде представляти Україну на чемпіонаті світу серед бариста, який відбудеться влітку у Відні.
«Вона обрала правильну каву для фіналу, — вважає головний суддя змагань Микола Хюппонен з Москви. — Хто привезе найякіснішу каву і добре її розкриє — той і буде чемпіоном. Наталія — сильний професіонал. З її авторським напоєм можна буде здивувати журі. Дуже давно представники пострадянського простору не виходили у фінал чемпіонатів світу. Сподіваюся, Наталя зможе перервати цю традицію.»