У Дніпропетровську тривають Дні Львова

Неділя, 1 квітня 2012, 13:16
31 березня волонтери на центральних вулицях Дніпропетровська роздають мешканцям листівки «Запрошуємо до Львова», пригощають гарячим шоколадом та кавою.

Як повідомили у мерії, в перший день Днів Львова у Дніпропетровську проведена низка заходів, у яких взяло участь понад 20 тис. осіб. Зокрема,  вуличну виставу «Глорія» від театру «Воскресіння» на площі Європейській відвідало більше 1 тис. осіб. Протягом першого дня презентації міста Лева у Дніпропетровську перехожим роздали 10 тис. листівок «Запрошуємо до Львова».

Окрім цього, заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів прочитав лекцію на тему «Львів – культурна столиця України», а львовознавця Ілько Лемко – «Євроінтеграція Львова у історичній ретроспективі». Участь у лекціях взяло більше 300 студентів.

Нагадаємо, знайомство зі Львовом розпочалось 30 березня у приміщенні Дніпропетровської міської ради. Офіційне відкриття Днів Львова відбулось на площі Європейській. Мешканцям Дніпропетровська від львів’ян подарували скульптуру лева. Ввечері дніпропетровці насолоджувались виступом гурту "ShockоlaD" та вуличною виставою «Глорія» від театру «Воскресіння».

Окрім того, дніпропетровським школярам подарували книжки зі Львова.

Додамо, що Дні Львова успішно проведені у Харкові, Одесі та Луганську минулого року. Також Львів презентував себе у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка та НУ «КПІ». 29 березня цього троку відбулись Дні Львова у Запоріжжі.

 

comments powered by HyperComments