У разі провокацій 22 червня реакція львів’ян має бути асиметричною, - політолог Тарас Возняк

Четвер, 16 червня 2011, 21:45
Реакція львів’ян на спроби провокацій 22 червня має бути асиметричною та активною. Таку думку висловив 15 червня під час круглого столу на тему «Чи не буде повторено 22 червня помилок 9 травня у Львові?» політолог Тарас Возняк.

«Відповідь має бути асиметричною… Вона має бути, по-перше, наступальною, ініціативною, треба йти вперед, а не реагувати, як та жаба, котрій відсікли голову, лапку в кислоту кинули і вона ту лапку підтягує. Так приблизно було 9 травня, коли львів’ян ув’язали в свої правила гри», - зазначив Тарас Возняк.

Забезпечити таку стратегію поведінки, за словами політолога, повинні три центри прийняття рішень: Львівська обласна рада, Львівська міська рада та об’єднання національно-демократичних партій Львівщини. «Наша справа – організувати спротив, але без насильства», - зазначив Возняк.

Своєю чергою, депутат Львівської міської ради від «України Соборної» Юрій Кужелюк висловив сумнів у тому, що якісь провокації 22 червня у Львові взагалі матимуть місце.

«Як на мене, 22-го все провалиться. Пункт перший: ніхто з львів’ян не піде, тому що, якщо так розібратись, то дуже багато людей тоді, 9 травня, не було… Друге питання: чи приїдуть зі Сходу, чи не приїдуть. Це, знаєте, можна їздити без перерви, і з кожним приїздом буде все менше і менше, і менше», - зазначив він.

Нагадаємо, харківський губернатор Михайло Добкін заявляв, що пропонуватиме делегації з Харківської області, луганчанам і донеччанам поїхати 22 червня до Львова. За його словами, гості приїдуть покласти квіти до пам’ятників загиблим під час війни без партійної символіки, георгіївських стрічок і червоних прапорів. Однак сьогодні М. Добкін висловив сумнів у тому, чи справді він поїде до Львова 22 червня.

comments powered by HyperComments