У Львові пропонують провести День Харкова. Мішель Платіні вважає Євро-2012 історичною прем"єрою

Середа, 23 березня 2011, 14:54
Директор Департаменту Євро-2012 Львівської міськради Олег Засадний запропонував кожному з українських та польських приймаючих міст провести день іншого міста Євро. Свою пропозицію він озвучив під час презентації підготовки Львова до єврочемпіонату на заході в Посольстві Республіки Польща.

За словами пана Засадного, подібні заходи стануть ще однією складовою в промоції кожного міста, а також України та Польщі до Євро-2012. «Хочемо організувати і запропонувати іншим містам організувати протягом одного дня заходи, які відкрили б історію, культуру, цікаві місця іншого міста чемпіонату», – резюмує директор львівського Департаменту, повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Президент Європейського футбольного Союзу Мішель Платіні в черговий раз висловився на підтримку України і Польщі, які в 2012 році прийматимуть матчі фінальної частини першості Європи з футболу. «На кожній зустрічі я повторюю: Україна та Польща прийматимуть подібний захід вперше в історії. Наші українські друзі мають проблеми, але наша робота – допомагати їм, а не розвернутися до них спинами», – наголосив шеф УЄФА під час розширеної прес-конференції у Парижі після завершення XXXV Конгресу УЄФА.

Мішель Платіні також заявив, що не має сумнівів в успішності проведення чемпіонату в двох східноєвропейських країнах. «Організація Євро-2012 в Україні та Польщі – це дуже складне завдання. Проте ми робимо успіхи і досягнемо нашої мети. Ми виходимо на фінішну пряму, яка веде нас до історичної прем’єри», – заявив футбольний високопосадовець.

Крім того, за словами Мішеля Платіні, він ніколи не говорив про те, що віддати турнір Україні, можливо, було помилкою. «Ні, я ніколи не говорив, що це була помилка», – сказав президент УЄФА, зауваживши, що його слова були вирвані з контексту.

Про суперечливий процес підготовки України до європейського чемпіонату раніше ми писали: 

Мільярдні витрати на Євро-2012 забезпечать коштом небагатих українців

Олена Ратникова-фон Зассе: полювання на безпритульних тварин у Харкові - це величезний кривавий бізнес

Олександр Ярославський і Рахункова палата. Особливості приватно-державного партнерства в Харкові - вони володіють, ми фінансуємо

comments powered by HyperComments