До маршу зі смолоскипами долучилось більше 2 тисяч людей

Олександр Шевченко  |  Понеділок, 31 січня 2011, 00:05
Такий захід відбувся у Львові, в день 93-ї річниці нерівного бою під Крутами. Вшанування пам'яті цих 300-та відважних лицарів нашого народу супроводжувалось десятками різних гасел, і повертало думками у ті роки, коли українці відважно боролися за свою незалежність.

На центральній площі Ринок, під вікнами міської ратуші, де власне і побував кореспондент "Справжньої варти", 29 січня о 19.30 патріоти України вишикувалися в довгу колону і почалася Велика Смолоскипна Хода. 

Майже одразу історичний центр міста засяяв сотнями і сотнями вогнів, які нагадували всім перехожим про події 1918 року. Більше 2 тисяч людей скандували гасла: "Прийде Бандера - порядок наведе!", "Наша Земля - Наші Герої", "Крути! Крути! Вас не забути!", "Слава нації - смерть ворогам!", "Один за всіх і всі за одного!".

Колона на певний час зупинялась біля пам'ятника славного сина українського народу Тараса Шевченка, потім, пройшовши вулицею Дорошенка, не оминули й пам'ятник жертвам комуністичних репресій. Завершувався маршрут на вулиці Степана Бандери, де час від часу було чути вигуки: "Ре-во-люція! Ре-во-люція!", які однозначно показували настрої сучасного українського суспільства.

Біля пам’ятника Степану Бандері всі вишикувалися в коло. Кілька юнаків запалили димові шашки і кинули їх у центр. На завершення маршу всі учасники заходу заспівали гімн України.

Хода була дуже енергійною і добре відчувалася на емоційному рівні. На шляху дійства люди виходили з магазинів, ресторанів і кафе та активно вітали учасників. Атмосфера великої і незборимої сили патріотизму донині залишилася на вулицях міста Львова і в душах вражених дійством учасників. 

 

comments powered by HyperComments