Львів і Харків - разом

Молодіжний рух захисту національних інтересів  |  Понеділок, 7 червня 2010, 18:00
Позиція незмінна ні за яких обставин. Холодна злива 4 червня у Львові не перешкодила проведенню флеш-мобу на підтримку захисників парку Горького у Харкові. О 19.00 представники Молодіжного руху захисту національних інтересів невеличкими групами по 3-4 особи, «озеленені» стрічками і надувними кульками, заполонили пішохідну зону між памятником Тарасові Шевченку та Оперним театром.

Як повідомив активіст Ярослав Підстригач, учасники дійства підтримують харків’ян в їх основних вимогах врятувати довкілля, зелені насадження, дерева, парк в цілому від незаконного або ж протиправно узаконеного знищення. «Громадські слухання ініційовані М. Добкіним які, без сумніву, не обійдуться без адміністративного тиску, не можуть бути мірилом правдивості в даному питанні. Більше це подібно на показуху» - зазначив він.

Ірина Чулівська наголосила, що «протест спрямований і проти штучних перешкод по проведенню мирних заходів, і проти наступу на свободу слова». «Все це мало місце у Харкові. Особливо вражає блокування інформації про розвиток подій навколо парку Горького на харківських телеекранах» - додала Чулівська.

«Ми також засуджуємо чергові прояви міліцейського свавілля. По суті, захисники парку, зазнавши нападу «муніципалів» і «робітників» з бензопилами та отримавши безліч травм, пішли висловити обурення, а можливо й шукати порятунку, під стіни Харківської облдержадміністрації. Міліція, замість того, щоб забезпечити охорону постраждалих, навпаки, продовжила знущання над громадськими активістами і завадила скористатися їм правом захисту особистих свобод» - повідомив Маркіян Гудз.

Боротьба українських громадян Заходу і Сходу, Півночі й Півдня за свої права і свободи триває.

 

 



 

comments powered by HyperComments