Львів проти Табачника

Середа, 17 березня 2010, 18:45
У Львові на мітинг протесту проти призначення на посаду міністра освіти і науки Дмитра Табачника зібралось понад 5 тисяч осіб До всеукраїнської молодіжної кампанії проти призначення Дмитра Табачника міністром освіти доєдналися ветерани національно-визвольних змаган

Представники молодіжних організацій провели сьогодні біля ЛНУ імені Франка флеш-моб, яким започаткували акцію за відставку Дмитра Табачника з посади міністра освіти та науки України. Під пам`ятником Іванові Франку студенти облаштували імпровізований пункт прийому макулатури, куди за годину львів`яни принесли книжки радянсько-комуністичного змісту. Їх набралося понад 10 кг, все це спакували і вирішили віднести на макулатуру.

Лідер Націоналістичного молодіжного конгресу Андрій Бень наголосив, що спалювати книжки ніхто не буде, бо так з книгами чинили нацисти. “Ми використаємо їх для доброї мети — віддамо на макулатуру і з них надрукують якісь корисні видання” - сказав він.

Також А.Бень сказав, що це лише початок “АнтиТабачної” акції і збір такого типу видань триватиме й надалі. Крім того, одночасно зі збором радянської макулатури проводили й збір підписів за відставку Д.Табачника з посади міністра і, слід відзначити, студенти охоче ставили свої автографи.
Нагадаємо, що низка політичних сил націонал-патріотичного спрямування засудила призначення Д.Табачника міністром освіти і розпочала акції за його відставку. На вимогу кількох фракцій у Львівській облраді цієї середи відбудеться позачергова сесія, під час якої депутати розглянуть питання про звереґнення до центральної влади з вимогою відставки Д.Табачника.
 

comments powered by HyperComments