Україна 2014: що нас чекає - дискусія в бізнес-школі УКУ

Наталі Істоміна  |  П'ятниця, 27 грудня 2013, 00:32
Напередодні Нового року Львівська бізнес-школа Українського католицького університету (LvBS УКУ) організувала дискусію „Україна 2014: що нас чекає?”. Представники науки та бізнесу разом із активними студентами обговорили можливості розвитку України у 2014 році в політичному, суспільному та економічному контексті, Євромайдан як поворотну точку історії та об’єднання громадських ініціатив: ефективна співпраця задля спільної мети.
Україна 2014:  що нас чекає - дискусія в бізнес-школі УКУ

 Фото: ucu.edu.ua

У дискусії взяли участь Мирослав Маринович, проректор УКУ, учасник ініціативної групи „Першого грудня”, правозахисник; Ярослав Грицак, історик, професор УКУ; Ярослав Рущишин, директор ВАТ „Троттола”, сенатор УКУ; Ярослав Притула, викладач LvBS, професор з кількісних методів для прийняття бізнес-рішень та економіки (через скайп-зв'язок); Отар Довженко, медіа-експерт, викладач кафедри журналістики УКУ; Олег Рибачук, український політик та громадський діяч (через скайп-зв'язок); Василина Думан, студентка Школи журналістики УКУ; Андрій Левицький, студент магістерської програми з історії УКУ, член студентського братства; Тарас Зінченко, голова Ради студентів УКУ.

 Ярослав Рущишин наголосив на тому, що друга половина XX століття поміняла вектор бізнесу з примітивного маркетингу до того, що бізнес почав випереджувати думки клієнта. „Це призвело до того, що ми як підприємці, працюємо із майбутнім, а не з минулим. Наш вектор мислення звернутий у майбутнє, а не в минуле. Власне, із цього приводу є необхідність передбачуваності політичної. Ми повинні знати, як може розвиватися політична ситуація в нашій країні. Для цього ми повернемося до панування у політичному просторі ідеологічних партій, а не бізнес-проектів із примітивним маркетингом” – резюмував представник бізнесу.

 Василина Думан зауважила, що неочікувано добре спрацювала велика кількість каналів і продемонстрували те, що люди можуть працювати за стандартами і хочуть це робити. „Якщо говорити про солідарність, то кожен відчуває, що він у зоні ризику, якщо просто виконуватиме свою роботу. Потрібно робити її якісно і чесно. Та ситуація, яка склалася дістала всіх, у тому числі і журналістів, тому маємо, що маємо” – вважає студентка.

Мирослав Маринович розповів, що якби не нинішні параметри цивілізації, то ми би вже, напевно, зникли. „Якась чергова армія Муравйова зайшла б і все дуже жорстко прикрила б все. Але оптика нинішньої цивілізації така, що це зробити складно. Хочеться, але все-таки поки що так жорстко не зробили. В тому сенсі є визначальний параметр – засоби комунікації. Вони унеможливили, поки що, застосування прямої, грубої муравйовської сили. Тому одразу хочу сказати всім журналістам і людям, які працюють у комунікації, що це надзвичайно важливо, те, що інформація поширюється блискавично. Це те, що відрізняє нас сьогодні від часу завоювання Батурина чи якихось інших моментів. Там було все чітко, тут трохи інакше” – розповів правозахисник.

 

comments powered by HyperComments