У Львові визначили переможців Обласної премії імені Степана Бандери

Катерина Поліщук  |  Середа, 25 грудня 2013, 22:59
Цьогорічну Обласну премію імені Героя України Степана Бандери отримали священник, науковець та видавець. Їх обрали з семи претендентів, яких висунула громадськість Львівщини. Окрім спеціальної відзнаки, кожен лауреат премії отримає 20 тисяч гривень з обласного бюджету.
У Львові визначили переможців Обласної премії імені Степана Бандери

Сьогодні відбулося завершальне засідання конкурсної комісії Обласної премії імені Степана Бандери. Нагороди давали в трьох номінаціях: громадська діяльність, політична та науково-навчальна національна державотворча діяльність.

Цього року громадськість Львівщини висунула на отримання премії сім претендентів. За результатами голосування члени комісії одноголосно підтримали кандидатури трьох осіб.

Священник о. Ігор Цар, який донедавна був капеланом Української Греко-Католицької Церкви в одній з в’язниць Львівщини, став переможцем у номінації «громадська діяльність». Він є автором таких книг як «Останні будуть першими», «Покликаним до свободи», «За що ми любимо Бандеру».

В номінації «політична діяльність» лауреатом став Микола Посівнич - науковець, громадський діяч, президент Благодійного громадського фонду «Літопис УПА» ім. В. Макара та один із засновників Центру досліджень визвольного руху.

І в номінації «науково-навчальна національна державотворча діяльність» переміг директор видавництва «Астролябія», головний редактор Львівського мілітарного альманаху «Цитаделя», заступник голови Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, кандидат філософських наук  Олег Фешовець.

Нагадаємо, Обласну премію імені Героя України Степана Бандери присуджують щорічно напередодні 1 січня – Дня народження Степана Бандери. Кандидата на здобуття премії (особу чи інституцію) висувають громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних та наукових діячів способом подання текстового тезового викладу громадської, політичної та наукової діяльності та її результатів в українському державотворенні  (проект, винахід, інвестиції, науково-теоретичні праці – монографія, посібник тощо відповідного спрямування).

        

comments powered by HyperComments