Українці Португалії зібрали для Євромайдану 3 тис.євро

Валерій Шмаков  |  Середа, 18 грудня 2013, 01:32
Українці Португалії зібрали та передали 3 тис. євро для Євромайдану. Про це зі сцени львівського Євромайдану повідомила представник Спілки українців Португалії Марія Ривак.
євромайдан львів фото

Як розповіла жінка, щотижня в столиці Португалії Лісабоні збирається свій Євромайдан на підтримку курсу євроінтеграції України, на який цієї неділі вийшло близько тисячі небайдужих осіб. За її словами, підтримати українців прийшли студенти португальських університетів та інститутів.

«Разом з українцями, які знаходяться в Португалії, дуже переживають і самі португальці. Вони не розуміють кровопролиття і не розуміють тої банди, яка може бити студентів і дітей. Для них то є шок!», - констатувала Марія Ривак.

За її словами, українська громада чи не найбільша у Португалії (- серед інрземців).

«Нас там поважають і довіряють. Ми маємо свої школи, музеї, церкви та свята. Зокрема, 9 березня 2014 року на річницю народження Тараса Шевченка в нас встановлять перший пам’ятник Кобзареві. Це велике досягнення!», - зазначила Марія Ривак.

На думку представника Спілки українців Португалії, вступ до Євросоюзу буде для України важким кроком. Та в будь-якому разі він не буде таким важким як союз з Росією. Тож на завершення свого виступу Марія Ривак закликала євромайданівців стояти і боротись до кінця.

Нагадаємо, днями раніше на сцені львівського Євромайдану виступала президент Організації українських жінок у Великобританії Марія Фінів.

 

comments powered by HyperComments