Переможницю Євробачення львів’янку Руслану Лижичко допитала ГПУ

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 17 грудня 2013, 22:45
«Енерджайзер» Євромайдану, переможниця Євробачення львівська співачка Руслана Лижичко сьогодні 5 годин провела на допиті в Генеральній прокуратурі України. Співачка впевнена зараз здійснюється політичне замовлення проти Попова, Сівковича та «Бальківщини».
Переможницю Євробачення львів’янку Руслану Лижичко допитала ГПУ

«Закінчила давати свідчення по справі побитих студентів 30 листопада. Допит тривав майже 5 годин. Мене одразу стурбувало, що допит проходив по справі досудового розслідування за підозрою Попова О.П. та Сівковича В.Л. у вчиненні злочину, передбаченого частинами 4,5 ст. 27, частиною 2 стаття 365 КК України, Коряка В.В. та Федчука П.М. у вчинені злочину, передбаченого частиною 2 статті 365 КК України.

Склалося враження, що побитими студентами цікавилися значно менше, ніж тими, хто і коли ставив звукове обладнання та здійснював охорону студентів. – пише на своїй сторінці у facebook Руслана Лижичко.- Моє враження, що справа виглядає більше, як політичне замовлення проти Попова, Сівковича та «Бальківщини» Це моя особиста суб'єктивна думка».

Співачка зазначає, що її мають викликати на допит повторно. Щоправда сподівається, що цього разу офіційно, а не через заяву в ЗМІ. Адже про сьогоднішній виклик в Генеральну прокуратуру вона дізналась вчора від журналістів і сама подзвонила в приймальну з’ясовувати коли і куди їй прийти. А на своїй сторінці у facebook офіційно заявила, що готова дати свідчення, оскільки вже більше двох тижнів займається справою жорстокого побиття студентів під час розгону Майдану Беркутом.

Нагадаємо, Руслана підтримує Євромайдан від початку його створення. Були ночі, коли співачка щогодини співала гімн України зі сцени Євромайдану разом з мітингувальниками. Найважливіший політичний журнал Німеччини «Шпіґель» назвав співачку "Нічна Королева Києва" за її активність на Євромайдані. Також вона написала Відкриту Заяву Представництву Європейського Союзу в Україні, в якій попросила ЄС надати перспективу членства в Європейському Союзі в рамках підписання Угоди про Асоціацію «Україна-ЄС», як це було зроблено для Польщі та всіх країн центрально-східної Європи і Балтії, а також для Туреччини. А також продовжувати роботу щодо скасування віз для українців. «За цю велику мету ми боролись, боремось і будемо боротись – і не тільки на Євромайдані!» – заявила співачка.

 

 

 

comments powered by HyperComments