Львівська облрада виселяє губернатора разом з адміністрацією на вулицю

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 13 грудня 2013, 12:13
На наступному засіданні Львівської обласної ради депутати планують виселити Львівську обласну адміністрацію на вулицю. На сайті Львівської облради з’явився проект рішення “Про виселення Львівської обласної державної адміністрації із займаних орендованих приміщень”. Ініціатором рішення стала «ударівка» Оксана Юринець.
Львівська облрада виселяє губернатора разом з адміністрацією на вулицю

Свою позицію депутати пояснили просто: режим оголосив війну власному народові тож депутати оголошують режим Януковича поза законом.

«У відповідь на злочинні дії влади, які становлять жахливу загрозу життю і здоров’ю громадян, керуючись пунктом 4 Резолюції Народного віча від 01.12.2013 у м. Києві, ми вирішили прийняти рішення про недовіру місцевим органам державної виконавчої влади, припинити договірні відносини, а також вважаємо за необхідне вжити заходів щодо виселення Львівської обласної державної адміністрації з орендованих приміщень, які належать громаді Львівщини». – йдеться у заяві про недовіру місцевим органам державної виконавчої влади, яка додана у проект рішення.

Виселяти адміністрацію має начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра. Рішення на розгляд сесії ЛОР планують винести 17 грудня.

Натомість, чинний губернатор Львівщини Олег Сало вже заявив, що відразу опротестує це рішення в суді. Мовляв, щоб виселити ЛОДА потрібна згода обох сторін, а не одноосібне рішення депутатів.

До слова, обласні депутати Івано-Франківщини в своїй боротьбі з владним режимом пішли ще далі. Нещодавно вони висловили недовіру обласній державній адміністрації та взагалі визнали існування такої інституції недоцільним. Тож 10 грудня 2013року на позачерговій сесії Івано-Франківської обласної ради прийняли рішення ліквідувати облдержадміністрацію. Натоміть з 1 січня 2014 року в складі виконавчого апарату облради повинен бути створений виконавчий комітет. Райрадам області рекомендували ухвалити такі ж рішення.

 

comments powered by HyperComments