Львівська міліція взялась за студентів - учасників Майдану. Ректорат УКУ захищає свою молодь

Катерина Полішук  |  Середа, 11 грудня 2013, 10:47
Студентів Українського католицького університету, які одними з перших поїхали на Майдан відстоювати євроінтеграційний курс України, можуть засудити за блокування дороги.
Львівська міліція взялась за студентів - учасників Майдану. Ректорат  УКУ захищає свою молодь

Начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк підтвердив інформацію про те, що міліція Львівщини почала  кримінальне провадження за фактом перекриття дороги у ніч з 25 на 26 листопада біля с. Гамаліївка, що під Львовом. Тоді за версією  міліції ДАІ  зупинило автобус з мітингувальниками через відсутність заднього номерного знаку. 

Натомість мітингувальники заявляли, що даівці спеціально зняли номерні знаки з автобуса, щоб не випустити їх на Київ. І щоб якось вплинути на  ДАІ,  студенти  намагались перекрити київську трасу

Серед осіб, які були в автобусах та, можливо, брали участь у інциденті з перекриттям дороги, були студенти Українського католицького університету. Як стверджують в УКУ, слідчі вже приходили в університет та розпитували  про студентів, хто з них ходить на акції протесту. Спробували навіть отримати журнали зі списками прогульників.

Однак керівництво УКУ категорично стало на бік своїх студентів. Зокрема слідчим відразу заявили, що дадуть журнали лише після отримання офіційної заяви прокуратури чи міліції. Та зазначили, що офіційно страйк в УКУ не оголошували, тож в  університеті триває навчальний процес. Однак позбавляти своїх студентів конституційного права висловлювати свою думку університет не буде. Всі студенти, які брали участь в мирних акціях, зможуть відпрацювати пропущені заняття.

 
comments powered by HyperComments