Дорожній колапс. До Львова знову несподівано прийшла зима (відео)

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 6 грудня 2013, 14:24
Жодна революція та акції масового протесту не створюють такої катастрофи для пересування Львовом як «несподіваний» прихід зими. Сьогоднішній ранок вкотре підтвердив цю тезу. Через ожеледицю та запізніле реагування комунальних служб більшості львів'ян вчасно потрапити на місце праці так і не вдалося. Ранок вони зустріли, простоюючи в заторах спровокованих ожеледицею. Виявляється, дороги прибирало лише 7 одиниць техніки на шість районів 730-тисячного міста.
Дорожній колапс. До Львова знову несподівано прийшла зима (відео)

Одна з найгірших ситуацій було на ділянці між смт. Брюховичі та вул. Чорновола. Тут машини просто стояли. Не краще виглядали дороги у найбільшому спальному районі Львова - на Сихові.

Як пояснив голова Шевченківської райадміністрації Олександр Удовенко,  комунальники просто не встигли почистити вулиці зранку. А спрогнозувати, що випаде сніг – не змогли.

«Вночі снігу не було. Посипати  піском до того - сенсу не було, оскільки через сильний вітер його б змело з дороги. А сніг  почав падати перед сьомою ранку.  В нас просто не було часу, щоб оперативно посипати відразу всі дороги. Ми спочатку посипали піскосумішшю дороги, які ведуть до лікарень та інших важливих об’єктів, а тоді вже решту. Для цього знадобилось майже 4 години», - каже Олександр Удовенко.

Ситуація стала зрозумілою, коли Львівська міська рада сьогодні оголосила скільки снігоприбиральної техніки вийшло на дороги. Виявляється, місто прибирало лише 7 одининиць техніки на 6 районів. Логічно, що з такою кількістю техніки навіть легкий сніжок швидко прибрати не вдасться. А тим більше встигнути посипати всі дороги піскосумішшю.

«Ми працювали старою технікою. Нові тракторці, які ми отримали нещодавно, нам мало допомогли, оскільки вони призначені для інших цілей. А піскорозкидувачі та грейдери, які нам обіцяли, ще не прийшли. Гроші на них зависли в Держказначействі», - каже Олександ Удовенко. При цьому  додає, що скоро навіть  посипати дороги буде нічим. Піскосуміш купили в борг і вистачить її лише на грудень.  Коли пісок закуплять на решту сезону – невідомо. Держказначейство і ці проплати теж блокує.

Нагадаємо, як вже писала «Справжня Варта», цього року місто планує суттєво оновити парк снігоприбиральної техніки. Однак через блокування коштів Держказначейством, техніка на вулиці міста ризикує взагалі не потрапити.

comments powered by HyperComments