Думки з приводу Євромайдану, частина 2

Наталі Істоміна  |  Вівторок, 3 грудня 2013, 15:36
1.Що особисто Вас штовхає вийти/не вийти на Євромайдан? 2.Що конкретно, на Вашу думку, повинен зробити кожен українець, щоб Україна інтегрувала у ЄС і змінила правлячий режим? 3.Які прогнози щодо подальшого розвитку подій?
Думки з приводу Євромайдану, частина 2

Юля Андрух, непрацююча

  1. Я не можу вийти на Євромайдан, оскільки проживаю надто далеко від місця локації подій.  
  2. Для того, щоб Україна інтегрувала у ЄС і змінила правлячий режим кожен повинен почати хоча б з того, щоб ввічливо поводитися, не зловживати алкоголем і не вживати наркотики. Це начебто, і невеликий крок, але якщо його зробить кожен, то ми дуже швидко відчуємо якісні зміни.  
  3. Прогнозів як таких висловити не можу, але дуже надіюся, що Євромайдан чогось таки доб’ється.

Євгеній Черкас, педагог, депутат Іваничівської селищної ради

  1. Вийти штовхає безвихідь і усвідомлення того, що з цією владою майбутнього у нас немає.
  2. Кожен українець повинен вийти і відкрито заявити свою позицію підтримки Майдану, хай це буде село , місто чи хутір.
  3. Прогнози: перше – це розгін майдану силою і встановлення авторитарного режиму Януковича (на зразок Білорусі), друге – домовленість опозиції і влади і повторення ситуації з Помаранчевою революцією, і третє –  повне перезавантаження влади і люстрація разом із приходом до влади нової генерації політиків. Останній варіант – ідеальний, і є може бути купа проміжних варіантів.

Юрій Богуш, спеціаліст по обслуговуванню клієнтів одного із провідних банків

  1. Мене штовхає вийти на майдан небайдужість за європейське майбутнє і усунення від влади "банди".
  2. Кожен українець повинен приєднатися до акції непокори і протестів.
  3. Які прогнози?... В нормальній державі президент давно би вже подав у відставку, але не в нас. Отже, потрібно вимагати це у ВРУ, за участі мітингувальників і страйкувати, я це роблять у Львові, Тернополі та інших містах.

Анна Васильченко, музикант, керівник багатьох творчих проектів

  1. Я надзвичайно уважно спостерігаю за подіями останнього тижня і дуже переймаюся тим, що відбувається. Проте, через свій стан здоров`я, на сьогоднішній день, не можу відвідувати Євромайдан.
  2. В першу чергу кожен з нас має поводити себе по-європейськи і сумлінно робити свою справу. Наприклад, я як музикант, вважаю своїм обов`язком робити свій внесок в культурне зростання України. І навіть на європейських фестивалях за кордоном стараюся показати високий професійний рівень, щоб з гідністю представити нашу країну. Доволі часто буваю за кордоном, у тому числі в Європі, і бачу, наскільки культурно і привітно себе поводять жителі різних європейських країн. Бачу незасмічені вулиці і під`їзди у будинках, високий рівень сервісу і т.п. Одним словом, ми маємо почати з себе.
  3. Не берусь робити будь-які прогнози щодо розвитку подій, оскільки такі речі мають робити професіонали: політологи, аналітики тощо.

Фото: Валерій Шмаков

comments powered by HyperComments