Львівщина, Івано-Франківщина та Тернопільщина офіційно оголосили страйк

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 2 грудня 2013, 11:42
Сьогодні Львівщина офіційно оголосила страйк. Рішення про це прийняли на засіданні штабу Координаційної ради, яке провів голова Львівської обласної ради Петро Колодій. Також страйки оголосили влада Тернопільської та Івано-Франківської областей.
Львівщина, Івано-Франківщина та Тернопільщина офіційно оголосили страйк

«Працівники кожного підприємства, кожної організації та установи мають самостійно обрати форму страйку і виходити на львівський Євромайдан», – заначив голова Петро Колодій.

Наразі в всіх учбових закладах та підприємствах Львова активно створюють страйкові комітети. День перед тим ведучі Євромайдану у Львові закликали львів’ян проводити страйк офіційно та законно.

Сьогодні на 12 годину мітингувальники збираються до пам’ятника Шевченку на загальнонаціональний страйк.  Відповідне оголошення з розмістили на офіційній сторінці "Євромайдан Львів" у Facebook: "Запрошує всіх прийти о 12.00 на майдан і разом висловити свій протест проти незаконних дій влади. Разом із Євромайданами у Києві та інших містах країни ми долучаємося до загальнонаціонального страйку. Закликаємо організації, підприємства та навчальні заклади створювати страйкові комітети відповідно до трудового законодавства". 

Вже зараз колони людей з прапорами почали сходитись на проспект Свободи в центрі Львова.

Заклик про проведення  загальнодержавного страйку вчора оприлюднив Штаб національного спротиву, який очоють лідери трьох опозиційних сил – Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк. Також вчора Штаб національного спротиву захопив приміщення Будинку профспілок у Києві і звідти розробляв план подальших дій мітингувальників.

comments powered by HyperComments