Крим vs Карпати: конкуренція чи взаємодія?

Оля Юречко  |  П'ятниця, 29 листопада 2013, 15:31
Напередодні різдвяних свят до Львова завітали гості з Криму, щоб розповісти про перспективи кримсько-львівських відносин у контексті туристичного бізнесу.
Крим vs Карпати: конкуренція чи взаємодія?

   За словами заступника міністра курортів і туризму Автономної Республіки Крим Миколи Маринова, Львів (так метафорично він означив Львівську область і, мабуть, Карпати – авт.) – один із найголовніших регіонів-партнерів в Україні. Мова йде не про односторонній рух, а про взаємний туристичний потік між Кримом і Львовом. При цьому заступник міністра відзначив, що найближчим часом буде вирішена найбільша проблема «взаємодії» Львова і Криму – транспортне сполучення. «Ми відкрили безпрецедентні умови для тої авіакомпанії, яка відкриє прямий рейс зі Львова до Криму. Найближчим часом ця проблема буде вирішена», – запевнив пан Микола.

   Пріоритетним у взаємодії двох регіонів буде не стереотипний відпочинок, з яким звикли асоціювати Крим, а лікування. Ставку на лікування, зважаючи на клімат, природні ресурси та умови роблять кримські партнери і на львівсько-прикарпатські регіони. При цьому, за словами Миколи Маринова, Крим не стане  конкурентом Львівщині, яка «відкриває» туристичний сезон у осінньо-зимовий час, адже Крим багатий на ті природні ресурси, яких немає у Карпатах і навпаки.

   Для того, щоб якнайкраще втілити взаємодію Криму і Львова, сьогодні відкривається представництво на базі туристичного оператора «Міст Тур». Через регіональний офіс здійснюватиметься програми з навчання лікарів та турагентів, бо, як зазначив Микола Маринов, «незважаючи на те, що інфраструктура готелів та санаторіїв в Україні досить розвинена, та існує великий дефіцит освіченого в даній галузі персоналу». Особливо це стосується персоналу, який працює у санаторіях і власне турагентів, які можуть надати багато інформації про структуру, наповнення, особливості готелю чи санаторію, однак не знають, яким чином він працює, яке лікування здійснює, його професійні переваги та недоліки.

   Окрім того львівський регіональний офіс від Міністерства курортів і туристів Криму організовуватиме інфотури зі Львова до Криму, розповсюджуватиме рекламну продукцію. Варто відзначити, що подібні офіси вже відкриті у Москві, Ризі, Мінську. В Україні Львів стане другим містом після Києва, яке знайомитимуть з перевагами кримського відпочинку. 

comments powered by HyperComments