Тисячі львів’ян доєдналися до живого ланцюга єднання з ЄС (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 29 листопада 2013, 14:55
Сьогодні, в день запланованого підписання угоди про асоціацію з ЄС, тисячі львів’ян долучилися до живого ланцюга на підтримку євроінтеграції, який за задумом мав простягатись від київського Євромайдану до кордону з Євросоюзом.
Тисячі львів’ян доєдналися до живого ланцюга єднання з ЄС (ФОТО)

На Львівщині ланцюг був сформований по трасі Київ-Чоп (Е40) від міста Броди до прикордонного пункту Шегині. Люди стояли взявшись за руки вздовж траси, тримаючи національну символіку та прапори ЄС. Також зустрічалися і червоно-чорні полотна.

Учасники живого ланцюга скандували «Слава Україні! Героям Слава!», «Україна за ЄС!», «Україна це Європа!» та інші гасла, на що проїжджаючі автомобілі відповідали їм сигналом. Так, один з юних активістів стояв із транспарантом:  «Хто не пікне, той москаль!»

Та зважаючи на те що живий ланцюг організовувався дуже спонтанно, багато людей не змогли взяти у ньому участь, тож він формувався в основному зі студентів, хоча було і чимало старших людей, а також сімей з дітьми. Так найбільша густота людей була у центрі Львова. Водночас, із села Малехів, яке розташоване на в’їзді до міста до ланцюга доєдналося лише близько половини його мешканців.

comments powered by HyperComments