Зведення з барикад: у Львові студенти вимагатимуть голову Сала і слухатимуть «Рокаш»

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 25 листопада 2013, 03:20
На Євромайдані у Львові навіть в темну пору доби кипить життя – на площі біля пам’ятника Т.Шевченку перебуває декілька сотень студентів. Молодь на площі намагається чимось себе розважити, в той час як студенти у наметах займаються організаційними справами, стоять на варті, готують їжу, або ж відпочивають після важкого дня.
Зведення з барикад: у Львові студенти вимагатимуть голову Сала і слухатимуть «Рокаш»

Якийсь час після вчорашнього мітингу на сцені тривав невеликий концерт. Сьогодні ж, за словами організаторів тут очікують мукачівський гурт «Рокаш». Його виступ планується о 19.00.

Також сьогодні вдень студенти різних ВНЗ Львова планують не йти на пари, а влаштувати акцію непокори, після чого вирушити під стіни Львівської ОДА та вимагати відставки губернатора Львівщини Олега Сала.

Окрім цього, як повідомив у коментарі для «Справжньої Варти» прес-секретар студентського братства Львівщини Юрко Семашко, керівництво ряду вищих навчальних закладів Львова  задекларувало, що не мають нічого проти того аби їхні студенти брали участь в мітингах.

«Сьогодні до нас приходили представники прес-служби ЛНУ ім.І.Франка. Від них ми дізналися що вже є список ВНЗ, які підтримують своїх студентів. Зокрема у цьому списку були Львівський університет ім. І.Франка, Львівська політехніка, лісотехнічний університет, Український католицький університет та інші», - зазначив Юрко Семашко.

Також, як стало відомо, сьогодні Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив солідарність з учасниками євромайданів в Україні та закликав не допустити до пролиття жодної краплі крові.

Водночас, за словами Юрка Семашка, в учасників Євромайдану  досі є певні труднощі із виїздом людей на акції протесту до Києва. Зокрема, оскільки перевізники Львівщини відмовились везти протестувальників до столиці, то тепер охочі поїхати в Київ змушені заплатити з власної кишені близько 100 грн. за дорогу в обидва боки. Проте, як зазначив Юрко Семашко, львів’ян це не зупиняє. Відтак, організатори львівського Євромайдану у соцмережах закликали зголошуватися автомобілістів везти людей до Києва.

comments powered by HyperComments