Перше «КолоСальне» кадрове призначення

П'ятниця, 15 листопада 2013, 15:51
14 листопада о 2-й годині дня губернатор розпочав обсаджуватися «своїми» людьми. І, перш за все, чиновникам представили нового помічника голови ОДА, одночасно в.о. заступника – керівника апарату. Ним став Андрій Мадзяновський. Поки що він тільки в.о., оскільки його попередник, Вадим Гураль, завбачливо чкурнув у відпустку.
Перше «КолоСальне» кадрове призначення

Відома аксіома: «собака – друг людини». Мудрі працівники МВС знають: «кращий друг міліціонера – прокурор». Олега Сала немудрим назвати важко – не кожен інспектор ДАІ  доростає до генеральських погонів. Отож, і першим помічником він взяв собі вихідця з прокурорського середовища.

37-річний Андрій Мадзяновський родом з Хмельниччини, кар’єру в органах прокуратури розпочав 1997 року. І поволі, проте впевнено просувався вгору. Скромний слідчий Славутської міжрайонної прокуратури, старший слідчий прокуратури міста Хмельницького, згодом старший помічник прокурора. Далі вже відповідальна праця - старший прокурор відділу нагляду за додержанням законодавства органами СБУ, державної митної служби та прикордонної охорони при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства прокуратури Хмельницької області, і навіть самостійна - прокурор Ярмолинецького району.

Видно, проявив себе справним та талановитим, тож був запрошений до самої столиці, до Генеральної прокуратури. Спочатку слідчим в особливо важливих справах відділу з розслідування кримінальних справ про злочини в сфері службової діяльності управління з розслідування особливо важливих справ, згодом став прокурором 2-го наглядового відділу управління нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури. Очевидно, всі посади з довгими назвами – але вони дають зрозуміти, що чоловік надійний, і на кожній попередній посаді надії начальства виправдовував, тому просувався вгору. Врешті, в березні 2008 року посів крісло заступника прокурора Хмельницької області.

Не зрозуміло, щоправда, коли саме могли в житті перетнутися та познайомитися Сало з Мадзяновським, з першого погляди їх прокурорська стежка з міліцейським манівцем не перетиналися. Хоча всяке буває. Можливо, в часи своєї напруженої праці в Генеральній прокуратурі Мадзяновський заопікувався долею опального тоді генерала Сала, посприяв дотриманню справедливості – не справдилося одне з улюблених гасел львів’ян 2004-го року: «Сала на нари!». А, можливо, вони й не знайомі. Просто вище начальство знає, що саме Салові доручено на Львівщині, які методи він полюбляє, от і приставили досвідченого прокурора – щоб шепнув на вухо, коли не потрібно аж занадто закон ігнорувати, або підказав, як вийти сухим з чергової багнюки. 

 

comments powered by HyperComments