У Львові оголошена триденна заборона на сон

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 15 листопада 2013, 11:23
Впродовж цього вікенду культурне життя Львова триватиме до ранку. Від сьогодні протягом трьох ночей туристи-опівнічники зможуть відвідати не лише львівські нічні клуби чи цілодобові кнайпи, але й на власні очі побачити, що насправді відбувається вночі у львівських музеях, галереях та, навіть, банках і аптеках! Вже традиційно у місті проходить промоційна акція «Ніч у Львові».
У Львові оголошена триденна заборона на сон

«Насичена програма з більше 100 нічних атракцій дозволить вибрати подію на будь-який смак і відкрити для себе абсолютно новий нічний Львів. Акція "Ніч у Львові" ще раз утвердить, що нічне життя у Львові може бути насправді культурним», - розповідають організатори акції.  

«Цього року ми вже проводили традиційну «Ніч музеїв» у липні. Тоді новою атракцією була екскурсія в нещодавно створений музей «Таємна аптека». Люди більше асоціюють цей заклад із музеєм, аніж з аптекою і насправді така екскурсія мала успіх, тож цього разу ми її повторимо знову. Саме під час цьогорічної акції вперше у Львові відбулась екскурсія пекарнею. Це виявилося дуже цікавим і перспективним напрямом, ми хочемо додати більше таких цікавинок. – розповідає Галина Малець, начальник міського управління туризму.- Наприклад, цими вихідними ми запропонуємо львів’янам та гостям міста нову незвичну атракцію - нічну мандрівку в один з діючих міських банків, який на час екскурсії  перетвориться на концертний зал. Однак традиційно залишаться старі й добре відомі туристам екскурсії: підйом на вежу Ратуші, спуск у її підземелля, де своє дійство презентує театр «Воскресіння», а також мандрівки підземеллями Преображенського храму, італійським двориком і музеєм «Арсенал». Не оминемо і робочий кабінету міського голови Львова».

Детальна програма з  розкладом екскурсій - тут. Окрім цього для зручності туристів і гостей міста цього року з’явилась можливість купівлі квитків через інтернет. А рух громадського транспорту традиційно продовжать до першої ночі.

Нагадаємо,  вперше акцію «Ніч у Львові» провели в листопаді 2011 року. Як зазначають у міській раді, її задумали для того, щоб  залучити гостей міста до відвідин Львова в сезони, які є не надто привабливими для туристів, а також спонукати власне львів'ян активніше ходити музеями. Нині «Ніч у Львові» відбувається двічі на рік - у липні та листопаді. Цього року, у липні, заходи відвідало близько 12 тисяч осіб, що на 2  тисяч більше, ніж очікували організатори. Торік у листопаді на фестиваль завітали 6500 тисяч львів'ян і гостей міста.

 

 

comments powered by HyperComments