Осінній Салон «Високий Замок» і його сучасне мистецтво

Оля Юречко  |  Вівторок, 12 листопада 2013, 16:51
Сучасне мистецтво потребує розуміння, а отже, володіння бодай елементарними знаннями у галузі філософії, психології (психоаналізу), історії. З іншої сторони, сучасне мистецтво – явище, переважно, емотивне, а не раціональне, тому споглядати його цікаво як знавцям, так і пересічним глядачам. Те, що це справді цікаво доводить Міжнародний Осінній Салон «Високий Замок - 2013».
Осінній Салон «Високий Замок» і його сучасне мистецтво

Міжнародний Осінній Салон «Високий замок» –  так називається щорічна конкурсна виставка, яку організовує Львівський Палац мистецтв. Мета проекту – популяризація сучасного мистецтва на теренах України, демонстрація мистецьких творів професійних художників з України та інших держав, знайомство з новими напрямками сучасного мистецтва, визначення кращих мистецьких творів та відкриття нових імен у сфері сучасного мистецтва. Усі ці завдання організатори Салону вже 17 рік успішно втілюють в життя. За роки проведення виставки «Високий Замок» відкрив художницю Уляну Нищук-Борисяк, Галину Івашків, Олександра Євтушенка та багато інших митців, твори яких користуються успіхом не лише в Україні, але й закордоном.

Цьогорічний Осінній Салон презентує понад 300 робіт різних митців з України, Польщі, Англії, Литви та Норвегії. Загалом, за словами організаторів, до участі у експозиції подали заявки 250 митців, що представили понад 500 творів мистецтва різних видів і жанрів. Традиційно, найбільш поширеним на виставці виявилися живопис та графіка, однак можна побачити й малу скульптуру, кераміку, ткацтво.

Осінній Салон - 2013 поєднує аж три експозиції: виставку «Високий замок – 2013», яка представляє роботи сучасних митців, виставку «Український плакат  у Львові» та виставку полотен відомого українського художника, засновника Львівської художньої школи Романа Сельського, бо саме цього року відзначають 110-річний ювілей від дня народження митця.

За словами організаторів, поціновувачі сучасного мистецтва можуть відвідати виставку до 1-го грудня. Саме тоді у Палаці мистецтв відбудеться концерт та нагородять учасників іменними дипломами. 

comments powered by HyperComments