Студенти послали губернатора Львівщини до дупи

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 12 листопада 2013, 13:22
Сьогодні, 12 листопада, активісти громадянського руху «Відсіч» та студентського братства Львівщини вийшли на акцію протесту під Львівською обласною радою проти роботи новопризначеного голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Сала. Окрім них, на пікет проти одіозного чиновника зібралися представники партій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та УДАР.
Студенти послали губернатора Львівщини до дупи

Молоді люди з «Відсічі» та Студентського братства тримали в руках транспаранти з написами про деякі компрометуючі факти з біографії нового очільника ЛОДА та скандували гасла «Сала геть!», «Сало – до зупи, Олега до дупи!», «Бандитське сало вибори сфальсифікувало!» та інші.

Також учасники пікету влаштували невелике театралізоване дійство, зокрема прийшли на акцію у полосатих «тюремних» головних уборах та з іграшковими наручниками на руках. Очевидно, це символізувало сьогоднішнє затримання правоохоронцями двох активістів «Відсічі» - Христини Груник та Руслана Макара за поширення листівок проти Олега Сала.

Як розповів журналістам голова Студентського братства Львівщини Борис Пошивак, свого часу на Львівщині Олег Сало себе дискредитував та, на думку студентів, не має права очолювати таке високе відомство. Відтак, активісти Студентського братства поширили листівки-звернення до депутатів Львівської облради з вимогою проголосувати за висловлення недовіри новопризначеному голові ЛОДА.

Зокрема, за словами студентів, колишній головний міліціонер Львівщини Олег Сало відзначився неєвропейськими і просто нецивілізованими методами придушення права  людини на висловлення своєї думки, поширення інформації та свободу зібрань.

«Адже всі пам’ятають, як у 2003-2004 рр. Студентському братству підкинули гранату, за участь в акціях протесту людей жорстоко били, арештовували і судили, до університету надсилали листи з вимогами вжити заходів проти активних студентів. Тож це призначення не просто міліціонера з нагайкою, який має не допустити у 2015 році протестних настроїв у Львові в разі фальсифікації виборів Президента України, як це він робив, придушуючи відстоювання виборцями своїх голосів у  132-му окрузі на Миколаївщині, де перемога фермера Аркадія Корнацького була вкрадена «Беркутом», яким керував Олег Сало. Це плювок в обличчя всім львів’янам і випробування їх на гідність», - сказано у поширеному зверненні.

comments powered by HyperComments