Львівські депутати працюватимуть під наглядом відеокамер

Катерина Поліщук  |  Понеділок, 11 листопада 2013, 16:27
Депутати Львівської міської ради вирішили показати громадськості свою роботу в режимі онлайн. Для цього міські обранці платять 18 тисяч гривень за оновлення свого сайту та купують спеціальні відеокамери по 28 тисяч гривень кожна.
Львівські депутати працюватимуть під наглядом відеокамер

Як розповів «Справжній варті» Любомир Зубач, керівник управління «Секретаріат ради»,  зараз триває технічне оновлення Інформаційного порталу депутатів Львівської міської ради  з метою «покращення рівня прозорості та публічності у діяльності депутатського корпусу».

«Після оновлення сайту кожен депутат матиме персональний доступ до своєї сторінки і зможе самостійно розміщувати на своїй сторінці свої персональні дані, звіти про роботу, податкову декларацію та іншу важливу, на його думку інформацію. Досі це робив інформаційний відділ Секретаріату ради», - розповідає Любоми Зубач.

Також на сайті ретранслюватимуть відео з засідань сесії в реальному часі. Для цього управління вже замовило три спеціальні камери вартістю 28 тисяч гривень кожна. В комплекті до них купують відеоконвертер за 3,7 тис. грн та відеосервер вартістю 4,4 тис. грн.

«Це особливі камери, які можна синхронізувати з новою електронною системою для голосування. Вони фокусуватимуться на депутатах, які говоритимуть з сесійної зали, відразу як ті увімкнуть свій мікрофон, і показуватимуть їх зображення крупним планом. Якщо не увімкнуть мікрофон, то не показуватимуть», - каже Любомир Зубач.

Чиновник додає, що зараз у сесійній залі є встановлені камери, але вони можуть ретранслювати лише загальний план сесійної зали і не можуть автоматично фокусуватись на обличчях міських обранців.

Відеокамери замовили у тієї ж фірми, що встановлювала нові пульти для електронного голосування - ПАТ «Мікросистема». Щоправда скористатись ними депутати зможуть лише, коли віддадуть борг 283 тис. гривень за попереднє замовлення – пульти для електронного голосування.

«Ми вже відправили гроші, однак Держказначейство їх не перерахувало. Поки гроші не будуть на рахунках - нам камери не нададуть. Тому чітко сказати, коли буде відеотрансляція сесійного засідання – я не можу. Наразі ми лише передбачили таку технічну можливість на сайті», - пояснює Любомир Зубач.

Щодо оновлення сайту, то воно обійдеться місту в 18 тисяч гривень. Зважаючи на те, що оновленням сайту займається розробник  – студія дизайну KUDEST, і за весь сайт у 2009 році депутати заплатили їм всього 10 тисяч гривень, то  кошти «покращення» - чималі.

 

comments powered by HyperComments