„Крамниця щастя” – комерційна назва з некомерційною ідеєю

Наталі Істоміна  |  Понеділок, 11 листопада 2013, 01:33
Літературний простір збагатився новою книжковою цікавинкою. Молода письменниця Ольга Деркачова днями презентувала у книгарні „Є” книгу „Крамниця щастя”. Роман має дещо комерційну назву, проте ідея твору не має стосунку до матеріальних благ.
„Крамниця щастя” – комерційна назва з некомерційною ідеєю

    Ольга Деркачова –  кандидат наук з Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Мисткиня також є членом Національної Спілки письменників України. Перу п.Ольги належать збірки оповідань і новел „Синдром підсніжника” та  „За лондонським часом”. Серед її наукових праць: „Літературна казка Великобританії” (у співавторстві), „Концепція світу в ліриці Аркадія Казки” та „Світ у тексті”, вона - лауреат Івано-Франківської міської премії ім. І. Франка.

    Роман присвячений одній із вічних тем – коханню. Сюжет розвивається навколо почуття студентки до свого викладача. Книга насичена легкою меланхолією і невимушеністю, якої так не вистачає у сучасному світі.

    Головні герої книги – Марина і Олексій. Оскільки Олексій викладач, якому потрібно було продемонструвати субординацію, тому на сторінках книги він став Степановичем. Авторка розповіла, що директора інституту де вона працює, також звуть Олексієм Степановичем. Проте, крім студентів, ніхто не провів паралелі між героєм книги і директором інституту. Це не заважає реальному Олексію Степановичу говорити, що про нього написали книжку, розповідає письменниця, сміючись. Насправді, такий збіг – абсолютна випадковість.

    „Марина – це частинка мене і ностальгія за студентськими роками. Тоді не було ні „фейсбуків”, ні „однокласників”, ні мобільних телефонів. З одного боку, Марина як сирота і не змогла б придбати це, а з іншого боку – мені тоді було добре без цього, тому мої герої часто обходяться без своїх речей. Якісь студентські сцени я списувала зі своїх студентів” – розповідає про своїх героїв п.Ольга.

    „Крамниця щастя” – це фірма привітань, де можна придбати щастя, проте не всім.  „Це яскрава  обгортка. Зовні – красива, гламурна, а всередині – того може і не бути” -  дещо сумно як для такої світлої назви зауважує Ольга Деркачова.

Фото: book-ye.com.ua

comments powered by HyperComments